Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

miercuri, 29 decembrie 2010

Vedeta petrecerii ( 2 )

DSC07808
foto :Jurnalul Anei_2010- all rights reserved


 Prajitura nr.2 : Cadouri de ciocolata

DSC07810
foto :Jurnalul Anei_2010- all rights reserved


Ingrediente:
125 g unt la temperatura camerei
100 g zahar pudra- eu am pus Diamant
2 linguri Cacao Neagra de la Dr. Oetker
55 g foi de napolitana
100 g migdale - eu am pus nuci
1 plic Glazura de ciocolata neagra de la Dr. Oetker
Pentru decor:
1 plic Glazura de ciocolata neagra de la Dr. Oetker
1 cutie creioane colorate de la Dr. Oetker

cadouri de ciocolata de Craciun
foto :Jurnalul Anei_2010- all rights reserved


Mod de preparare:
1. Untul, zaharul si cacaua se amesteca timp de 1 minut cu mixerul. Se sfarama foile de napolitana si se adauga impreuna cu migdalele peste compozitia cu unt. Se topeste primul plic de glazura de ciocolata si se adauga in compozitie. Se intinde aluatul pe o hartie de copt, cu o grosime de 2 cm si se lasa la frigider timp de 1 ora.
2. Se taie aluatul racit in patrate de 3x3 cm. Se topeste al doilea plic de glazura, se toarna glazura intr-un castron mic si adanc si se scufunda fiecare cubulet de prajitura in glazura topita. Se lasa sa se solidifice pe un gratar.
3. Dupa ce s-a intarit glazura prajiturelele se orneaza cu ajutorul creioanelor colorate, in forma unor cadouri impachetate.
4. Se pastreaza la loc racoros in cutie inchisa.

5


Si pentru ca nu am gasit creioane, am luat decoratii din zahar...

Foarte bune si foarte usor de pregatit!
sursa de inspiratie: Reteta de Acasa

Acestea sunt cele doua prajituri pe care, alaturi de cozonaci,le-am avut de Craciun.

4


2
foto :Jurnalul Anei_2010- all rights reserved

Ana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...