Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

miercuri, 7 octombrie 2009

Vor fi aduse spre inchinare in Bucuresti de Hramul Catedralei Patriarhale

Moaştele Sfântului Vasile cel Mare şi ale Sfântului Grigorie de Nazianz vor fi aduse la Bucureşti de hramul Catedralei Patriarhale

Cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale din Bucureşti – Cuviosul Dimitrie cel Nou – în perioada 24 – 29 octombrie 2009, vor fi aduse de la Atena o parte din moaştele Sfântului Vasile cel Mare (mâna dreapta) de către o delegaţie a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ierotheos de Limnos.

De asemenea, vor fi aduse o parte din moaştele Sfântului Grigorie de Nazianz, prietenul Sfântului Vasile cel Mare, ca dar oferit de Arhiepiscopia de Viena, Austria şi o parte din moaştele Sfântului Grigorie de Nyssa, fratele Sfântului Vasile cel Mare, moaşte care se află în prezent la biserica Domniţa Bălaşa din Bucureşti.

Astfel, credincioşii pelerini vor primi o deosebită binecuvântare prin închinarea la moaştele celor trei sfinţi capadocieni, în acest an comemorativ omagial al sfinţilor capadocieni.

Moaştele Sfântului Vasile cel Mare se vor întoarce la Atena în data de 29 octombrie, iar moaştele Sfântului Grigorie de Nazianz şi ale Sfântului Grigorie de Nyssa vor rămâne definitiv în Bucureşti.

sursa

Ana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...