Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

duminică, 5 decembrie 2010

Un site culinar nou

Pentru momentele in care duceti lipsa de inspiratie culinara: http://retetecupoze.ro/ si care imi place teribil de mult!
Mi-am inscris si eu cateva retete, si din cauza lui si a unui nou vas de prezentare :D am pregatit astazi mancare pentru ambele categorii ( scuzati cuvantul, n-am gasit alta rima :D ) de musafiri: si pentru cei care tin post si pentru cei care au mancat de dulce.
Pentru cei care nu tin post am pregatit niste chiftelute la cuptor din carne de vaca cu ciuperci la cuptor cu sos de vin alb si smantana, pentru care m-am inspirat de la Andreea, care are niste retete delicioase si careia ii multumesc pentru inca o reteta care se pare ca va ramane la favorite :)

Chiftele cu sos cremos de ciuperci si vin


Ingrediente:
- carne tocata de vita 500 g
- ceapa rosie 1 buc.
- patrunjel verde 1 legatura
- lamaie / lime 1 buc.
- ciuperci 8 bucati
- usturoi 3 catei
- ulei de masline 2 linguri
- vin alb sec 50 ml
- smantana cat mai slaba 200 g
- sare, piper

Chiftele cu sos cremos de ciuperci si vin


Cum se procedeaza:

Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Puneti, intr-un castron, carnea tocata, ceapa taiata foarte marunt, jumatate din legatura de patrunjel verde (spalat si taiat marunt), coaja rasa de la lamaie, doar un pic de tot am pus eu, sare si piper. Amestecati foarte bine iar din compozitia rezultata modelati, cu mana uda, chiftelute. Asezati-le intr-o tava, in care ati pus in prealabil o hartie de copt. Bagati chiftelutele in cuptorul incins si lasati-le 20 de minute, avand grija sa le intoarceti la mijlocul timpului.

Chiftele cu sos cremos de ciuperci si vin


Apoi curatati ciupercile de codite si spalati-le. Puneti-le intr-o tava cu palaria in jos. Puneti in fiecare ciuperca putin ulei de masline,putin usturoi pisat si piciorusele ciupercilor tocate marunt, presarati sare si piper si bagati-le in cuptor, sub tava cu chiftelute. Mai lasati 15 minute si opriti cuptorul.

Chiftele cu sos cremos de ciuperci si vin


Ciupercile se lasa in tava, pusa direct pe flacara. Puneti peste ciuperci vinul si smantana. Amestecati usor si lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugati chiftelutele rumenite, amestecati usor si opriti focul.

Chiftele cu sos cremos de ciuperci si vin


Se servesc imediat, cu patrunjel tocat peste ele si cu paste integrale fierte.

Chiftele cu sos cremos de ciuperci si vin


Calorii: 335 kcal / 100 g.

Retetele mele inscrise pe noul site le gasiti AICI

Ana

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...