Deliciosi atat in zi de post ( alaturi de o salata de varza sau de castraveti - sau combinata :varza + castraveti) cat si ca garnitura la friptura de pui sau vita, in zi de dulce).
Din pacate nu mai stiu de pe ce blog/ site am reteta, caci am scris-o in caietul de retete , in loc sa salvez linkul, asa incat daca si-o recunoaste cineva, il rog sa-mi lase link la comentarii pentru ca sa pot face trimiterea catre postarea originala.
Este putin schimbata, dar cred ca reconoscibila.
INGREDIENTE
- 3- 4 cartofi;
- o ceasca de pesmet;
- o lingurita de boia dulce;
- sare cu gust de usturoi;
- ulei- 2-3 lingurite;
- patrunjel pentru decor :D
PREPARARE
- se taie cartofii bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare pana sunt aproape fierti dar sa fie putintel tari pentru ca sa nu se sfarme.
- apoi se strecoara si se dau unul cate unul prin pesmet amestecat cu boia iute si sare cu gust de usturoi.
- se pun ( sa nu se atinga , pentru a nu se lipi) in tava "unsa" numai cu putin ulei.
- se stropesc cu putin ulei , in asa fel incat sa se imbibe tot pesmetul, dar sa nu fie uleiosi si se lasa la cuptor cam 20 de minute.
Se servesc calzi cu salata acra ( varza, castraveti sau combinata)
Pofta buna!
Ana
PS. Imi cer scuze pentru claritatea pozelor, dar nu prea mai merge zoom-ul,asta e alta poveste, intr-un post viitor voi vorbi despre ea. Am incercat sa compensez cu sharpen,dar tot cam aiurea sunt.
Ana
PS. Imi cer scuze pentru claritatea pozelor, dar nu prea mai merge zoom-ul,asta e alta poveste, intr-un post viitor voi vorbi despre ea. Am incercat sa compensez cu sharpen,dar tot cam aiurea sunt.
chiar şi asa, tot arată delicios :)
RăspundețiȘtergereDa, arata tare bine!
RăspundețiȘtergereZenna, Niko, multumesc, sunteti asa de amabile, dragele mele dragi! :*
RăspundețiȘtergere