Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

joi, 3 septembrie 2009

Cartofi picanti

cartofi picanti

Deliciosi atat in zi de post ( alaturi de o salata de varza sau de castraveti - sau combinata :varza + castraveti) cat si ca garnitura la friptura de pui sau vita, in zi de dulce).

Din pacate nu mai stiu de pe ce blog/ site am reteta, caci am scris-o in caietul de retete , in loc sa salvez linkul, asa incat daca si-o recunoaste cineva, il rog sa-mi lase link la comentarii pentru ca sa pot face trimiterea catre postarea originala.
Este putin schimbata, dar cred ca reconoscibila.


INGREDIENTE
  • 3- 4 cartofi;
  • o ceasca de pesmet;
  • o lingurita de boia dulce;
  • sare cu gust de usturoi;
  • ulei- 2-3 lingurite;
  • patrunjel pentru decor :D
cartofi picanti

PREPARARE
  1. se taie cartofii bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare pana sunt aproape fierti dar sa fie putintel tari pentru ca sa nu se sfarme.
  2. apoi se strecoara si se dau unul cate unul prin pesmet amestecat cu boia iute si sare cu gust de usturoi.
  3. se pun ( sa nu se atinga , pentru a nu se lipi) in tava "unsa" numai cu putin ulei.
  4. se stropesc cu putin ulei , in asa fel incat sa se imbibe tot pesmetul, dar sa nu fie uleiosi si se lasa la cuptor cam 20 de minute.
Se servesc calzi cu salata acra ( varza, castraveti sau combinata)

cartofi picanti

Pofta buna!

Ana
PS. Imi cer scuze pentru claritatea pozelor, dar nu prea mai merge zoom-ul,asta e alta poveste, intr-un post viitor voi vorbi despre ea. Am incercat sa compensez cu sharpen,dar tot cam aiurea sunt.

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...