


Ingrediente ( pentru 10 portii)
- cartofi - 500 g
- 2 morcovi potriviti
- 2 ceape
- o telina mica
- ciuperci - 300 g
- masline - 200 g
- rosii proaspete - 500 g
- un ardei gras
- orez - 100 g
- sare, ulei, patrunjel verde

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta, marunt, sau cuburi( eu morcovul si telina le-am dat pe razatoare ). Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs.
Intr-o cratita, in putin ulei, se pun morcovii, telina si ceapa si se adauga si putina apa.

Apoi, se pun ciupercile, orezul, cartofii, ardeiul, maslinele si apa cat sa le acopere. Cand legumele s-au fiert, se adauga sarea si rosiile si se continua fierberea 10-15 minute. La final se presara patrunjelul verde.



Pofta buna!

Ana
Miam miam! Mancarea gatita in vase de lut este atat de delicioasa! Mi s-a facut foame numai uitandu-ma la fotografiile astea! Uf, cred ca dau iama pe la bucatarie! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc :) Cora,manacarea aceasta nu ingrasa ;) Ai dreptate, in vase de lut mancarea este si mai buna. Te imbratisez cu drag :) Doamne ajuta!
RăspundețiȘtergere