Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

miercuri, 15 aprilie 2009

Tocana calugareasca

Cred ca sunt maniaca deja cu cratitele si vasele...mi-am mai cumparat inca doua... unul din lut si un wok, iar pe cel din urma l-am pus deja la treaba... cu o tocana calugareasca









Ingrediente ( pentru 10 portii)
  • cartofi - 500 g
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 ceape
  • o telina mica
  • ciuperci - 300 g
  • masline - 200 g
  • rosii proaspete - 500 g
  • un ardei gras
  • orez - 100 g
  • sare, ulei, patrunjel verde




Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta, marunt, sau cuburi( eu morcovul si telina le-am dat pe razatoare ). Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs.
Intr-o cratita, in putin ulei, se pun morcovii, telina si ceapa si se adauga si putina apa.



Apoi, se pun ciupercile, orezul, cartofii, ardeiul, maslinele si apa cat sa le acopere. Cand legumele s-au fiert, se adauga sarea si rosiile si se continua fierberea 10-15 minute. La final se presara patrunjelul verde.







Pofta buna!



Ana


2 comentarii:

  1. Miam miam! Mancarea gatita in vase de lut este atat de delicioasa! Mi s-a facut foame numai uitandu-ma la fotografiile astea! Uf, cred ca dau iama pe la bucatarie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc :) Cora,manacarea aceasta nu ingrasa ;) Ai dreptate, in vase de lut mancarea este si mai buna. Te imbratisez cu drag :) Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...