Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Dulciuri cu mere de post

Prajitura postului ( la noi in casa) si chec.

1) Prajitura cu mere ( cu aluat fraged)

prajitura cu mere

Aluat fraged:

* Foaia 1:

- 18 linguri de faina;

- 18 linguri de apa minerala;

- 18 linguri de ulei;

Se framanta si se intinde o foaie cu sucitorul, pe care o lasam pe planseta;

* Foaia 2:

- 18 linguri de faina;

- 18 linguri de ulei;

Se framanta si frimiturile respective de coca se rastoarna peste prima foaie

Se impatureste impreuna cu prima foaie si se intinde cu sucitorul de cateva ori, apoi se face un dreptunghi din aceasta coca si se pune intr-un castron de plastic in frigider pentru o ora.

Intre timp se spala merele,se presara zahar sau indulcitor ( eu am facut-o cu indulcitor).Cine doreste poate pune scortisoara,sau esente.(noua ne place fara)

Dupa o ora se scoate aluatul din frigider,se taie in doua, dintr-o parte se face o foaie cu sucitorul care se aseaza in tava aragazului- unsa cu ulei in prealabil.

Se rastoarna merele rase si stoarse de zeama pe care si-o lasa, se intinde a doua foaie si se da la cuptor.

Optional se poate face un sirop ( eu am facut unul tot cu fructoza) care se lasa sa fiarba pana se injumatateste lichidul.

Se toarna siropul peste prajitura -dupa ce ati oprit aragazul- si se mai lasa prajitura in cuptor pret de cateva minute, dar cu usa cuptorului inchisa.



2) Chec cu mere

chec cu mere

 Sunt deja istorie caci le-am pregatit sambata trecuta, cand am avut musafiri.PEntru ca am avut si oaspeti care nu tineu post, am avut pentru si niste dulciuri cumparate  :D



dulciuri de "dulce"

Si pentru toata lumea suc natural din rodii si mandarine.

frech de rodie si mandarine


O duminica placuta!
Ana

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...