Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

duminică, 24 octombrie 2010

Friptura casei





Astazi din carne de porc.. Insa merge foarte bine si cu carne de vaca, doar ca trebuie mai mult timp fiarta.

Se ia frumusel o bucata de muschi ( chiar si cu os) si se fierbe si se spumeaza- asta dupa ce a fost foarte bine spalata in prealabil.



Se scoate apoi carnea din oala in care a fiert,se cresteaza ca tabla de sah in patratele,se unge in intregime cu un pic de unt topit, se pune intr-o tava, in care avem o lingura de ulei, apa si boabe de piper,  apoi  se unge in crestaturile patratoase cu un amestec de usturoi zdrobit prin presa, piper macinat, sare si ierburi de Provence si se da la cuptor pentru aproximativ trei sferturi de ora.
Cand e aproape gata se adauga in tava o ceasca de vin rosu si  se mai lasa sa sa rumeneasca cateva minute.



Se serveste cu doua linguri de piure de cartofi sau cu alte feluri de legume, si neaparat cu conopida in otet.










Pofta buna!

Ana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...