- ciuperci proaspete, spalate, curatate, fierte si tocate marunt;
- maioneza;
- o cutie cu ton bucati intregi;
- cativa catei de usturoi dati prin dispozitivul de zdrobit ;
- sare, piper.
Se amesteca totul si se da salata la frigider pentru 30 de minute.
Salata se serveste cu lipii facute in casa, rupte fasiute [ cu mana] :D
Pofta buna!
Ana
Ana, iti raspund aici la intrebarea legata de sparanghel de pe blogul meu - dar inainte trebuie sa iti spun ca linkul catre tine nu merge. noroc ca stiam de unde sa te iau. am sa remediez eu si cu linkul. va sa zica, cu sparanghelul e simplu de tot: intai il cureti, de la varfuri spre coada, altfel se face amar. daca il faci fiert cu diverse pe langa el (parmezan, sau sunca) procedura nu ia mai mult de aprox. 5 minute. eu iau o oala mai inalta, dar cu diametrul nu asa mare, leg sparanghelul cu o sfoara de bucatarie (ca sa nu imi fuga prin oala, nu am una speciala). aduca apa cu sare la punctul de fierbere, pun sparanghelul 3/4 in apa (varfurile trebuie sa ramana afara). in functie de cat de gros este ai nevoie intre 3 si 5 minute sau un pic mai mult. e chestiune de experimentat aici, ca eu nu mai stau cu ochii pe ceas ca la inceput :)). ideea e ca trebuie sa ramana un pic al dente, pentru ca altfel are gust de... alge flescaite, bleah. dupa ce e fiert, te joci cu ce vrei pe langa el. am eu niste retete pe blog, dar e liber la imaginatie :). sper ca ti-am fost de folos. daca mai vrei sa ma intrebi ceva, lasa-mi un mesaj pe blog. duminica faina!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draga mea, am sa scot pe un doc word tot ce mi ai zis ca sa retin, te sarut( sper ca imi permiti) si ti doresc o duminica placuta langa cei dragi :*
RăspundețiȘtergereCiuperci cu maioneza am facut si eu ,nu o data,dar cu ton....nu!
RăspundețiȘtergereMerita incercat!
O zi buna!
sa incerci si cu ton, nu o sa regreti,sunt sigura.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, asemenea si tie, o duminica placuta, Janet!