Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

luni, 9 noiembrie 2009

Salata London (de ton cu grisine)

Asa cum am intuit, astazi am venit asa de obosita acasa,incat nu am mai putut merge la Radu Voda la Sfantul Nectarie. Slava Domnului ca am fost ieri! :)



Doar am putut sa pregatesc o salata usoara si delicioasa.
Sursa de inspiratie aici
Am adaptat-o pe gustul meu, i-am pus mai multe verdeturi, iar salata am rupt-o fasii si am amestecat-o cu restul ingredientelor.

Salata de ton cu masline verzi si grisine


INGREDIENTE:
1 conserva de ton (eu am pus 2);
1 fir ceapa verde (sau 1 lingura ceapa uscata tocata ;eu am pus mai multe fire :D);
1 castravete murat (micut)- nu am mai pus pentru ca maslinele au fost cam acre;
1 1/2 lingurita rasa mustar;
2 linguri ulei de masline (sau ulei din conserva daca tonul e in ulei);
2 linguri suc de lamaie;
2 fire marar;
2 fire patrunjel;
sare, piper
cateva frunze salata verde
4-6 linguri porumb din conserva- NU am pus pentru ca nu ne place porumbul in mancare;
cateva masline umplute cu ardei rosu;

Salata de ton cu masline verzi


Mdp:
1. Se scurge bine conserva de ton;
2. Se taie ceapa verde. Se taie cubulete mici castravetele murat- daca puneti-. Tocati marunt mararul si patrujelul.
3. Intr-un bol adaugati toate ingredientele . Amestecati bine cu o furculita pana compozitia devine aproape ca o pasta. Potriviti de sare, piper si suc de lamaie.
4. Salata o puteti pune intreaga sau taiata fasii( eu am pus taiata fasii si am amestecat-o cu restul ingredientelor). Adaugati apoi cam 2-3 linguri porumb din conserva- daca puneti.( eu nu am pus) Puneti cateva masline peste pasta de ton.

Salata de ton


5. Se serveste cu grisine.

Pofta buna!

salata de ton


Ana

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...