Cand toata lumea din casa avea stomacul si ficatul sanatoase si nici o teama de kilograme in plus, acest fel de desert mama il facea cu dovleacul calit in tigaie, dar cum dovleacul prajit face rau si ingrasa si mai mult, eu l-am taiat, l-am spalat si l-am pus felii in tava aragazului la cuptor pentru o ora.
Dupa care l-am scos,si cu o lingurita l-am curatat de pe coaja, l-am pasat si am adaugat 3 lingurite de fructoza ( aceasta se pune dupa gust,mie nu imi place prea dulce), apoi am uns o tava cu foarte putina margarina, am pus primul strat de foietaj,peste care am turnat compzitia de dovleac copt si pasat cu fructoza si am pus apoi al 2-lea strat de aluat.
Am uns pe deasupra cu putin ulei Bunica,pentru a nu se "umfla"foile si sa se rupa urat, am taiat in bucati patrate... si am dat la cuptor.
Pentru ca dovleacul era deja copt, operatiunea a mai durat cam 10- 15 minute.
A fost tare bun! Am mancat si eu 2 felii desi nu imi place dovleacul nici in cizme! :D
Ana
Nici noi nu ne prea omorim dupa dovleac, dar mi-ai facut pofta ! Un inceput de saptamina minunat! Cami
RăspundețiȘtergereMultumesc, Cami si voua la fel! Pupici :*
RăspundețiȘtergereM-ai terminat!!!! Asta e placinta noastra preferata.
RăspundețiȘtergereha ha,Niko, nu stiam :))
RăspundețiȘtergereAna:mai exista un cub de placinta cu dovleac?
RăspundețiȘtergereVai ce bine mi-ar prinde!
O zi buna Ana!
Sa-ti mearga bine!
hmmm, Mariana nu ma este :( Imi pare rau,dar facem cu nectarine sau vedem cu ce... pupici
RăspundețiȘtergere