Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

marți, 6 octombrie 2009

Pui tiganesc la punga

1
La cat de rau ma simt, nu am putut gati, este pregatit de mama, dar am dat indicatiile, si datorita indicatiilor mele au iesit cartofii mai bronzati nitel, dar au fost f buni. :)

Sursa de inspiratie: Iulia

O punga de plastic speciala pentru copt in cuptor.

Pentru condimentat si pregatit carnea:

1 pui de aproximativ 1kg si jumatate (putem sa folosim pulpe de pui sau orice alta carnita de pui), noi am folosit piept de pui, aproape un kilogram.
500ml lapte
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta
1 lingura boia dulce de ardei
1 capatana de usturoi
100g unt- noi am pus margarina, mai putin de 100g.

Pentru condimentat legumele:

500g ciuperci- nu am pus ciuperci, data viitoare vom pune si ciuperci;
1kg cartofi- am pus jumatate de kg;
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta- noi nu prea folosim vegeta, dar am pus de data aceasta;
100g unt- tot margarina am pus, dar mai putina;

Unt cat o nuca pentru uns punga pe interior- sau ulei de masline

Mod de preparare:

Curatam si spalam carnea de pui.
Intr-o cratita punem 500ml lapte, adaugam usturoiul curatat si dat prin presa de usturoi, adaugam si un varf de sare dupa care punem carnea de pui in acest bait si o lasam de pe o zi pe alta in frigider, acoperita cu un capac.

Dupa ce carnea a stat suficient in bait, scoatem carnea intr-un strecurator si o lasam la scurs. Laptele nu mai este de folos, asa ca va trebui aruncat.

Dupa ce carnea s-a scurs, o punem intr-un castron incapator, o condimentam cu piper si sare dupa gust, adaugam o lingurita de vegeta si o lingurita de boia dulce de ardei, adaugam si 100g unt taiat cubulete si incepem sa amestecam cu mainile carnea astfel incat sa fie condimentata bine pe toate partile.

[Dupa ce am pregatit carnea, curatam si spalam ciupercutele si le taiem feliute.]

Curatam si spalam cartofii si ii taiem felii ca pentru cartofii prajiti.

Luam un castron incapator, punem in el cartofii si ciupercutele, adaugam 100g unt taiat cubulete, condimentam cu piper si sare dupa gust si adaugam si 1 lingurita de vegeta. Amestecam toate ingredientele pana cand legumele sunt bine condimentate pe toate partile.

Luam o punga de plastic speciala pentru copt in cuptor. Ungem punga in interior cu o bucatica de unt, punem in punga cartofii si ciupercile iar peste adaugam carnea de pui. Strangem punga la gura si o legam cu bucatica de plastic special care insoteste punga.
Punga umpluta o punem intr-o tava, cu un ac facem cateva gauri in ea si o introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (timpul de coacere este relativ pentru ca depinde de mai multi factori de aceea verificati din cand in cand in ce stare de coacere este friptura dumneavoastra).

Dupa o ora, scoatem tava din cuptor, daca puiul ni se pare suficient de copt, taiem de-a lungul punga cu un cutit si mai introducem pentru inca 10-15 minute friptura in cuptor pentru a se rumenii frumos. ( de teama ca nu cumva sa nu fie facuta carnea, am pus-o pe mama sa tina mai mult la cuptor, si au iesit putin mai bronzati cartofii; in fine, stiu ca nu e o combinatie dietetica -cartofi-carne, dar o data la cincinal, merge!)

2

Dupa 15 minute, scoatem friptura din cuptor si este gata de servit alaturi de salata de cruditati, muraturi sau orice altceva dorim. ( noi am avut castraveti murati facuti de mama, reteta bulgareasca)

3
Pofta buna!
Ana .

10 comentarii:

  1. Hallo Ana,

    Mincäricä feinä ai/ati fäcut.

    Iti doresc refacere rapidä. Multä Sänätate

    salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam fain Jacob! O zi frumoasa la voi! Salutari:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ana, arata divin! Cred ca si gustul e pe masura! Miam miam!

    RăspundețiȘtergere
  4. May Ano draga,ce-mi faci tu mie acilea?!:)))Am o foame de lup,iar puiul tau m-a ucide cu zile...pfuai ce bestial arata!
    Sa te faci bine si sper ca ai avut pofta buna!:))

    RăspundețiȘtergere
  5. O bunatate a fost!Nu?
    Eu sint o fana a fripturilor la punga,sint sanatoase si usor de facut!
    Pofta buna va doresc!
    Sanatate Ana!cum merge?binisor?

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata grozav! Iti doresc insanatosire grabnica. Si eu ma lupt cu raceala de cateva zile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da Cora, a fost tare bun, eu nu am mai facut friptura la punga pana acum,numai in punga de hartie. Pungile le aveam mai din vara, le-am luat asa intr-o doara, dint Auchan, nu stiam ca le voi si folosi, asa curand :)

    Ana, e dietetic, ca e facut asa in aburi,si cartofii sunt mai light decat prajiti, a fost bun,fac cu ciuperci data viitoare :) Sunt mai bine azi, draga mea trebuie sa ti scriu ceva as avea nevoie de o adresa de mail,e urgent. Pup :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Mariana draga,a fost f buna,da eu nu mai facusem,dar voi mai face asa in punga de plastic, numai in din aia de hartie am mai facut :) Pupici fara virusi :)

    OF, Niko,si tu? nu am stiut. Multumesc ,sanatate multa si tie :* :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu eram fan friptura la punga, pana am aflat ca plasticul la cuptor nu e sanatos... Ca si aluminiul de altfel... :(

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...