Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

sâmbătă, 3 octombrie 2009

PAINE WASSA

PWASSA


Reteta am gasit-o la Edith, insa pentru reusita ei trebuie adaugata si faina alba, nu multa,dar fara faina alba nu se intinde bine foaia, pentru ca doar faina integrala si tarate face ca foaia sa se "lipeasca".

PAINE WASSA

Este o paine Montignac.

wassa

INGREDIENTE
300 ml apa calda
2 cani faina integrala(250 ml)
2 cani tarate+ o parte faina alba
1 lingura sare
un cub drojdie(25 g)
seminte de in, fulgi de ovaz(optional)
susan(optional)
3 linguri ulei



PREPARARE
Facem maiaua din drojdia framanatata cu sare , 1 lingura de faina si 1 lingura apa.
Lasam 5 min la odihnit.
Amestecam faina cu fulgii, semintele.
Adaugam drojdia, uleiul si restul de apa, framantam putin si lasam la odihnit 10-30 min.



Intindem o foaie (cat de groasa vreti) taiem dreptunghiuri, intepam cu furculita pentru model ungem cu apa calda si presaram susan sau cu orice seminte vreti.
Daca intindeti foaia mai grosa de 0,5 mm o sa fie painica mai pufoasa, daca o intindeti mai subitre,va iesi mai crocanta. Eu am facut o foaie mai groasa.
Dam la cuptor pentru aprox 20 min!





Se poate servi cu branza de vaci si felii de rosii si jumatati de masline negre, cu cateva boabe de struguri,cu iaurt sau in ce combinatii doriti.
Noi am preferat sana.
Dintr-o tava ies destul de multe,cred ca ajung o saptamana, depinde si cati sunteti la masa :D.

wassa

Este dietetica si delicioasa
Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Si, mai ales, sanantoasa! Vorbeam cu o studenta la medicina, o prietena de-a mele si ma tot plangeam de faptul ca nu pot renunta la a manca paine, desi este alimentul care este responsabil pentru kilogramele mele in plus. Iar ea mi-a spus ca daca mananc paine neagra, cu cereale, ma ajuta sa slabesc, pentru ca e satioasa si pentru ca ajuta tranzitul intestinal!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hallo Ana,

    tare feinä Piinicä ai fäcut. Compliment !!

    Intrebare: are Sana tot asa Gust ca acuma 32 de Ani ??
    Gustul äla incä il tin minte.Eram mic si minac Sana cu un Baton.Minunätie curatä....

    O Duminecä pläcutä vä doresc.
    Jacob

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este, Cora! e si sanatoasa:)Dupa cum vezi si eu ma mai "infig" in paine din cand in cand, dar e adevarat ca alba nu am mai mancat de ani buni. Din pacate nu am bani sa imi cumpar masina de paine,insa asta merge super facuta clasic:) O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Jacob,multumesc pt aprecieri. Painica este tare buna,dar din pacate sana nu e ca in copilaria noastra, acela era mult mai bun, si iaurturile- s la fel,cel mai bun era acela in borcanele de sticla,cred ca le tii minte. Acum sunt tot felul de sortimente,insa nici unul ca cel din copilarie! O duminica placuta si voua :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Ana !
    In primul rand iti doresc insanatosire grabnica si eu la randul meu.
    Am dat absolut intamplator peste blogul tau,mai exact un prieten de -al meu te-a gasit,eu cautand de fapt niste poze frumoase din Biserica "Gradina Icoanei" din capitala si vreau sa-mi spui exact daca aceste poze sunt facute de tine in aceiasi biserica mentionata mai sus.
    Sarut mana anticipat !

    http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_CXPJSPfwKQA/Sk9YrvJIYEI/AAAAAAAAHs0/8EbTUkqw0uo/s400/gi1.jpg&imgrefurl=http://fotografiialeinimii.blogspot.com/2009/07/la-biserica-din-gradina-icoanei.html&usg=__X7TSbdsRidctqJ8D708dBQKR_4I=

    RăspundețiȘtergere
  6. Micael,multumesc si bine ai venit! Da, pozele de acolo sunt facute de mine,este tot blogul meu si acela :)La Gradina Icoanei,da!O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce dragut ca s-a raspandit reteta asta de paine Wassa chiar si in randul celor ce nu tin Monti! ;)) Reteta originala ii apartine lui Boni - http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/13046/Retete-Montignac-Paine-de-taratze/
    (Daca pui faina alba, nu mai e Monti.)
    Se poate face fara probleme si din 1/2 tarate + 1/2 faina in grame, nu volum... Eu o fac si fara drojdie, in foaie subtire.
    Iar legat de intinderea foii: trebuie doar putin exercitiu, tava tapetata cu putina faina sau cu tarate... sau chiar si unsa putin cu ulei. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Reteta originale este Patent apärate din 1927 pentru Fa. Burger Knäcke GmbH. in Berlin. ei au copt prima Datä dupä o Rezetä veche de tot din Suedia..

    Also Rezeta are o Vechime de 82 de Ani

    RăspundețiȘtergere
  9. Greseala mea ca am folosit "originala"! :D Multumesc pentru info!
    Nu ma refeream la marca inregistrata (nu insinuam ca ar apartine unei romance ideea), ci la sursa retetei intre montignacii din Romania (pornind de la Wasa™ fiber 24%, cu IG dat de Montignac ca 35 si din dorinta de a o imita pentru ca in Romania aceea se gaseste taaare greu) si la faptul ca a tot fost preluata si modificata apoi, de pe un site pe altul, de pe un blog pe altul... :) Lucru extrem de bun!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...