Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

duminică, 20 septembrie 2009

Sfințirea Bisericii Sf Mina ( a Regimentului de Gardă)

Astazi a avut loc Sfintirea bisericii cu hramul Sf. Mare Mucenic Mina a Regimentului 30 Gardă şi Protocol „Mihai Viteazul”, singura unitate militară a Armatei Române specializată în ceremonii şi onoruri militare care se afla la statia de tramvai Vasile Milea ( dinspre Trafic greu prima statie cu tramvaiul 8 sau cu 25, de la Razoare spre Apaca). De la Apaca Militari se poate ajunge si pe jos pentru ca este foarte aproape.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

1

Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusă în duminica Floriilor (20 aprilie) in anul 2003, iar Sfantul Locas a fost terminat in anul 2007. Stilul arhitectonic este unul clasic bizantin în plan treflat, cu elemente ornamentale ce ţin de stilul brâncovenesc. Pictura bisericii a fost executata între anii 2007-2008.

Biserica, la care slujeşte preotul militar Cristian Niculescu, dar şi alţi preoţi militari din Garnizoana Bucureşti, a fost construită cu fonduri provenite din contribuţia benevolă a cadrelor militare şi a unor sponsori, deservind atât personalul Regimentului 30 Gardă şi Protocol „Mihai Viteazul”, cât şi cel al altor structuri militare din Garnizoana Bucureşti.

Eu m-am așezat la rând la ora 13. 45 și la 15. 48 deja trecusem prin Sfântul Altar. Este foarte ordonat rândul , biserica o știam pentru că am fost la Sfântă Liturghie în altă dumincă, este superbă, iar trecerea prin Sfântul Altar se va face până diseară către orele 24. Mâine biserica va fi deschisă, dar Părintele a spus că numai astăzi se trece prin Altar. La Sfințire a participat Pf Daniel.

Am făcut și câteva fotografii și un mic film.
Faceți-va timp și mergeți , este superbă biserica!


DSC07695

Are Părticele din Sf Moaște ale Sfântului Mina, dar mi-au ieșit tare tremurate fotografiile, voi merge în altă zi să fac unele mai clare.

2

DSC07696

DSC07679

DSC07687

DSC07692

DSC07681

Castanele adunate de un copil ce astepta cu bunica sa intre in Biserica, mi-au amintit de copilarie,nu puteam sa nu le fotografiez...

castanele copilului

in Sf  Altar

DSC07716

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape



Este un sentiment foarte plăcut să ai în același loc cele două "instituții" în care mai au încredere românii: biserica și armata!


Teodora Paunescu Tuca - Sa faci, o ,Iisus

Ana

3 comentarii:

  1. Din mila lui Dumnezeu, am ajuns si eu ieri seara si am trecut prin Sf. Altar. Minunata biserica!

    RăspundețiȘtergere
  2. E o biserica superba iar slujbele sunt asisderea... Cunosti pe cineva pe acolo? M-ar interesa sa pun niste intrebari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ded acord cu tine, insa din pacate nu merg destul de des cat sa te recomand cuiva pt intrebari,insa parintele tanar e destul de abordabil.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...