Ieri, pentru ca tot am pregatit mititei ( niciodata nu cumpar carnea de mici din oras, caci nu-s sigura ce gasesc prin ea, intotdeauna prepar in casa, si ies si muult mai putin grasi si stiu eu sigur ce carne am pus si ce condimente :D ), am facut si un fel nou, pe care insa, daca il caut pe Google, nu il gasesc, tocmai de asta spun ca nu sunt chiar atat de sigura de denumirea lui .
Si acum reteta :
1/2 kg de carne de vitel tocata, se amesteca cu condimente ( condimentului ii spune "7 arome" si se gaseste la magazinele arabesti) si sare .

Se amesteca bine, dupa care se intinde pe o jumatate de lipie libaneza de marime mare.

Grosimea carnii nu trebuie sa fie mai mare decat lama cutitului.
Se indoaie lipia, astfel incat sa obtinem o jumatate de cerc, dupa care se pune pe gratarul cuptorului timp de 15 minute.

Pentru ca a fost prima data cand am facut reteta asta si nu eram chiar sigura ca se va praji bine carnea, am oprit putin din cantitate si am facut-o sub forma de chiftea foarte plata pe gratarul cu mici, si am pus-o abia apoi in lipia incalzita putin la cuptorul cu microunde.

Se poate servi cu salata asortata
Ana
Acum asteptam invitatia la masa. Am glumit.Si mie imi place mancarea libaneza, de curand s-a deschis un astfel de restaurant la mine in oras. Pofta buna!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta si foarte simpla. Din cate vad eu, s-a facut carnea la interior, nu pare cruda. Lipiile libaneze unde se gasesc? Merci ! Te pup !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Geanina! Data viitoare cand le mai fac,esti invitata mea.
RăspundețiȘtergereDa, Ginette, asa este, s-au facut foarte bine. Pai lipiile astea eu le iau de la Mega sau de la Kaufland, sunte cele rotunde in punga . Sigur tie iti vor iesi si mai bune si mai bine, daca faci ,caci ai niste maini de aur. Pupici :)
Am sa cumpar si eu cu prima ocazie, ca mi-ai facut o poftaaaa....mmmmmmmm. Multumesc mult pentru tot. Te pup cu drag !!!
RăspundețiȘtergereAaaaaaaaaa, Ginette abia astept sa vad la tine pozele, ca tare imi place cum faci postarile, arta ,nu altceva.Sunt convinsa ca va arata super "jbne" si sper sa va si placa.E asa de simpla reteta si noua ne-a placut,eu trebuie sa renunt si la lipiile astea,ca pana la urma tot paine sunt.Te pup si eu cu drag! :):*
RăspundețiȘtergere