Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

duminică, 5 aprilie 2009

Turte (Scoverci)

De post si facute cu faina integrala...( insa tot cu atentie trebuie mancate, eu in ziua cand fac asa ceva nu mananc altceva decat scoverci si nu toate eu...evident :)) )


Le mancam in copilarie, facute de mamaie, evident din faina normala,caci atunci nu era nimeni gras in familie... Mda...

Ingrediente:
  • 500 gr de faina dietetica;
  • un praf de sare;
  • 1 lingurita de zahar;
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata;
  • o cana jumate de apa incalzita;
  • ulei pentru prajit.
MDP.
Drojdia cu praful de sare si lingurita de zahar se amesteca cu apa incalzita;peste ea se incorporeaza faina intr-un bol , se framanta pana se omogenizeaza si apoi se lasa la dospit, acoperita cu un prosop curat si in loc ferit de curent- cam jumatate de ora ( pana creste compozitia).
Din coca astfel obtinuta se rup mici bucati care se mai framanta fiecare putin si se intind, pe planseta, fiecare in parte , in forma rotunda, cu sucitorul.
Se pun in tigaie si se prajesc.
Se servesc ca atare sau tavalite prin fructoza.
Daca nu e post se pot manca cu branza.









Pofta buna!

Ana


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...