
Le mancam in copilarie, facute de mamaie, evident din faina normala,caci atunci nu era nimeni gras in familie... Mda...
Ingrediente:
- 500 gr de faina dietetica;
- un praf de sare;
- 1 lingurita de zahar;
- 1/2 pachetel de drojdie uscata;
- o cana jumate de apa incalzita;
- ulei pentru prajit.
Drojdia cu praful de sare si lingurita de zahar se amesteca cu apa incalzita;peste ea se incorporeaza faina intr-un bol , se framanta pana se omogenizeaza si apoi se lasa la dospit, acoperita cu un prosop curat si in loc ferit de curent- cam jumatate de ora ( pana creste compozitia).
Din coca astfel obtinuta se rup mici bucati care se mai framanta fiecare putin si se intind, pe planseta, fiecare in parte , in forma rotunda, cu sucitorul.
Se pun in tigaie si se prajesc.
Se servesc ca atare sau tavalite prin fructoza.
Daca nu e post se pot manca cu branza.




Pofta buna!
Ana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu