Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

duminică, 5 aprilie 2009

Muffins cu portocale si ciocolata


Sursa de inspiratie : Laura Sava

Reteta (pe care am adaptat-o putin) :

  • 125gr unt /margarina
  • 1 portocala
  • 3 oua
  • 3 linguri fructoza ( data viitoare cred ca pun 4 linguri ca nu s prea dulci,mie imi plac asa nedulci dar am primit cateva critici :P )
  • 250gr faina integrala -Dobrogea macinis integral-
  • 2 lingurite praf de copt ( aici cred ca am gresit un pic, caci am luat de la Kaufland si acasa am vazut ca scrie "pt. turta dulce" deh,asta inseamna ca briosele nu cresc cu acest soi de praf de copt, o sa vedeti si in poze...
  • 100ml lapte
  • ciocolata pt ornat





Untul se topeste apoi se lasa la racit.
Portocala se spala bine cu apa calda apoi se rade coaja si se stoarce sucul.
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu fructoza apoi se adauga si galbenusurile.
Faina se amesteca cu restul ingredientelor apoi cu ouale,apoi se mixeaza si se dau la copt ( cuptorul aragazului trebuie sa fie incalzit destul de bine pentru a se coace uniform briosele); se adauga ciocolata rasa pe deasupra fiecarei briose in parte,dupa ce ele sunt deja puse in forme.







Nu au crescut ele prea mult ( praful de copt e de vina...:)) ) si nici nu sunt la fel de dulci ca cele "normale" dar sunt delicioase si asa,stiu ce zic...











Multumesc frumos,Laura draga! :*
Ana


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...