Este delicios...am mancat prima data falafel in Ierusalim,si de atunci tot zic sa pregatesc si eu acasa; abia azi mi-a venit rand sa il pregatesc.
A iesit asa de bun,incat abia astept sa mai fac.
Ingredientele:
- 1 cana naut (pus la inmuiat in apa calduta timp de 12 ore, sau fiert la oala sub presiune 30 de minute),
- 1 ceapa mare (eu am pus ceapa de apa),
- 2 linguri marar tocat
- 1 lingurita sare,
- 4 catei usturoi
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita chimen, coriandru
- 6 linguri faina
Ceapa, usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu mararul, condimentele si nautul sfaramat bine, apoi se adauga praful de copt si faina si se mixeaza bine pana cand obtinem o pasta mai tare (daca e nevoie mai adaugam faina).
Dupa aceea se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins - eu le-am facut in cuptor pentru a fi mai putin toxic- sper... ca prajitul in tuci pe aragaz (se fac foarte repede, mai ales daca nautul a fost fiert,eu nu l-am fiert,insa tot au iesit deeeelicioase).



Se mananca in lipii libaneze cu salate si sosuri dupa gustul fiecaruia

Ana
nu stiu daca o sa-miiasa reteta ta dar am sa ancerc
RăspundețiȘtergereVi pregati si eu in zilele de post de peste an. Pare ceva delicios.
RăspundețiȘtergereVoi*, scuze
RăspundețiȘtergerede ce sa nu-ti iasa? trebuie sa ti iasa,nu e complicata!
RăspundețiȘtergereGeanina,chiar este delicios! :) O zi frumoasa!