Din categoria "pregatite demult si uitate in draft..." astazi va prezint aceasta tarta foarte gustoasa, dar pentru care nu cred ca merita sa te agiti pe langa cuptor chiar acum ( mai ales ca nu e de post, asta in cazul in care postesti) Dar asa pentru spre toamna- merge sigur :)
Eu am pregatit-o deja de doua ori ( se va vedea in poze) insa, la a doua tura nu am mai respectat cantitatile retetei caci imi iesea iar langue de chat :)) cum a iesit prima data,respectand intocmai cantitatile :D
Priviti:
Deci, ingredientele sunt urmatoarele:
- faina ( 175 g, dar eu am pus mai mult de 200 la a doua pregatire)
- praf de copt- 1 lingurita ( eu mai mult)
- 1/4 lingurita de bicarbonat
- ierburi de Provence
- lapte ( 50ml zice reteta originala)
- 1 ou
- ulei- 100 ml
- 1 praz taiat cat mai marunt
- 80g branza cheddar, dar eu am pus cred ca vreo 150 g. :D
Amestecam intai ingredientele uscate,iar apoi adaugam,pe rand oul batut, uleiul si laptele.La final preazul maruntit si branza rasa.
Apoi toata compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru jumatate de ora,in functie de cuptor.
Respectand intocmai cantitatile originale mi-a iesit ceva de genul acesta :D
Adaugand la "ochiometru' " cantitatile mele a iesit asa:
Am servit-o cu sos de iaurt cu marar
Foarte satioasa,dar si tare gustoasa!
Pofta buna!
Ana
Simplu si delicios!! pupici
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos :*
RăspundețiȘtergere