Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

joi, 23 iunie 2011

... si sanziene :D

de la piata


De cand cu caldurile astea,ma trezesc cu noaptea in cap, adica pe la 5 si ceva; uneori mai lenevesc in pat si chiar adorm din nou, insa zilele acestea,pentru ca nu am reusit sa ma sustrag de la Evaluare, mi-a venit manusa aceasta trezire devreme fara ceas .
Azi nu mai aveam nevoie de trezire devreme, si totusi din nou s-a intamplat.
Drept pentru care m-am mai fatait putin prin casa,iar la 7 ieseam pe usa pentru a merge la piata.

Am luat in sfarsit fasole noua, desi inca mi se pare asa de scumpa de' zici ca o vinde taranul cu tot cu carne, in fine, ce mai e ieftin in tara asta?

legume si fructe


Am mai luat si un kg de cirese, caci ma bate gandul unui frozen yogurt cu cirese, sa vedem ce-o iesi, deocamdata astept racirea vasului in congelator :D

Bineinteles, niste ardei,care-s favoritii mei, trebuie sa fie in casa, la orice sunt buni :D

de la piata


Si, pe langa acestea,cand sa cumpar verdeata, m-am procopsit si cu niste...sanziene, era piata plina :D

Mi-a fost mila sa o refuz pe batranica de la care am luat patrunjel,marar etc, asa de incantata era ca o sa imi visez ursitu' :)))))) caci nu am vrut sa o dezamagesc si sa ii spun ca nu am nevoie sa il visez :)))

Treaba e ca nu prea stiu ce sa fac cu ele ( cu sanzienele,adica :D ) si le-am pus la uscat intr-o vaza!

sanziene


Oare or fi bune contra...... moliilor,sa zicem? :))))

Ana

4 comentarii:

  1. nu cred ca sunt bune contra moliilor, dar stiu ca inainte se foloseau in noaptea asta de fetele nemaritate sa-si afle ursitul. nu cunosc exact detaliile, cred ca se folosesc la baie si cu apa nu stiu precis ce se face, dar sunt sigura ca exista pe net tot soiul de traditii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gătit și eu păstăi de sezon, trebuie să recunosc că mie îmi plac mult mai ales dacă se combină cu mujdei și mămăliguță. Deasemenea am gătit tocăniță de ardei cu ceapă și roșii, ardei umpluți șau ardei la tavă cu cartofi, roșii, morcov...da, legumele sunt tare atrăgătoare în acest sezon. Știu că sânzâienele se folosesc la ceai, nu mai știu pentru ce afecțiune, dar ca orice plantă are o utilitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Magda draga,numai bunatati ai pregatit :)
    Cat despre sanziene ... voi cauta pe net,asa de curiozitate,caci am decis ca le usuc,parca nu imi vine sa le arunc :)MUltumesc frumos :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...