Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca
marți, 19 ianuarie 2010
Tocanita cu ficatei de pasare si mamaliga
Ingrediente:
* o jumatate de kg de ficatei de pui;
* 3 cepe mijlocii vechi;
* cativa catei de usturoi;
* sare,piper boabe;
* ulei;
* bulion ( de preferat cel facut in casa );
* apa.
Prepararea:
Ficateii se spala bine si se pun pe o hartie absorbanta;
apoi se prajesc in putin ulei in tigaia de teflon.
Ceapa se spala si se taie solzisori.
Punem in wok ( sau in ce tigaie/cratita aveti ) ulei,o cana cu apa, ceapa, si lasam sa fiarba pana devin aramii; se adauga apoi bulionul, piperul si usturoiul, sare dupa gust si ficateii prajiti in prealabil, si se da mancarea la cuptor.
Se serveste cu mamaliga calda. ( pentru cei care nu au interzis la combinatia "cartofi-carne" pot sa puna si cartofi in tocanita,asa cum am facut eu , mai demult, aici ).
Pofta buna!
Ana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce bunatate!
RăspundețiȘtergereHm, cautam cbox sa-ti spun ca arata bine papica dar nu l-am gasit. Doar pe comentarii nu pot sa-ti ofer si o cafea.:))))))))
RăspundețiȘtergereCe bine arata ficateii tai, vin si eu la portioara cu mamaliguta calda. La mine sint antificatei membrii familiei, eu as minca aproape non-stop...
RăspundețiȘtergereMMmmmm....taaare apetisant!
RăspundețiȘtergere