Eu cumpar din Kaufland aluat( fraged) frantuzesc .
In afara de acest aluat ca ingrediente mai avem nevoie de :
- o cutie de ciuperci taiate, pe care le spal si le tai cat mai marunt;
- o ceapa;
- piper ( cui ii plac mai condimentate)
- verdeata ( eu insa le fac fara verdeata, caci nu imi place verdeata in pateuri )
- sare
- o cana de apa rece;
ciupercutele spalate si taiate marunt se pun intr-o tigaie cu putin ulei si cana de apa; tocam ceapa si o adaugam peste ciupercute;
lasam sa se caleasca pana scade apa din tigaie - cine are un stomac foarte sanatos poate sa renunte la apa si sa caleasca numai in ulei, insa la mine in familie stomacele cam sunt "in pioneze"...
Dupa ce a scazut apa, luam tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca; intr-o tava de teflon punem prima foaie din aluat, apoi compozitia racita, a doua foaie de aluat, si taiem pateurile cu o spatula de lemn ( tava fiind de teflon, nu putem folosi inox).
Punem tava in cuptorul pre incalzit, si , in cateva minute-s gata pateurile.
Acumulatorul meu a fost descarcat in momentul in care se desfasura "procesul tehnologic", asa ca nu am decat o biata poza de final...
In loc de ciuperci puteti pune ce doriti: mere, branza, dovleac sau carne (daca nu e post )
Pofta buna!
Ana
Nu stiu cum de dai atatia bani pe faina integrala, eu dau, tot in MI 2 lei. E adevarat ca nu este eco. POti gasi in magazinele naturiste faina integrala cu aprox 5 lei.
RăspundețiȘtergereForme de silicon pt muffins am luat din real cu aprox 7 lei, 6 forme.
e bio,ai dreptate,dar iau din asta pt ca nu gasesc simpla integrala,cred ca o sa merg curand la naturalia. Multam pt. info.
RăspundețiȘtergere