Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

sâmbătă, 28 martie 2009

Pateuri cu ciuperci (de post )

Se fac foarte usor si sunt delicioase.
Eu cumpar din Kaufland aluat( fraged) frantuzesc .
In afara de acest aluat ca ingrediente mai avem nevoie de :
  • o cutie de ciuperci taiate, pe care le spal si le tai cat mai marunt;
  • o ceapa;
  • piper ( cui ii plac mai condimentate)
  • verdeata ( eu insa le fac fara verdeata, caci nu imi place verdeata in pateuri )
  • sare
  • o cana de apa rece;
Mdp:
ciupercutele spalate si taiate marunt se pun intr-o tigaie cu putin ulei si cana de apa; tocam ceapa si o adaugam peste ciupercute;
lasam sa se caleasca pana scade apa din tigaie - cine are un stomac foarte sanatos poate sa renunte la apa si sa caleasca numai in ulei, insa la mine in familie stomacele cam sunt "in pioneze"...
Dupa ce a scazut apa, luam tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca; intr-o tava de teflon punem prima foaie din aluat, apoi compozitia racita, a doua foaie de aluat, si taiem pateurile cu o spatula de lemn ( tava fiind de teflon, nu putem folosi inox).
Punem tava in cuptorul pre incalzit, si , in cateva minute-s gata pateurile.
Acumulatorul meu a fost descarcat in momentul in care se desfasura "procesul tehnologic", asa ca nu am decat o biata poza de final...
In loc de ciuperci puteti pune ce doriti: mere, branza, dovleac sau carne (daca nu e post )

Pofta buna!



Ana


2 comentarii:

  1. Nu stiu cum de dai atatia bani pe faina integrala, eu dau, tot in MI 2 lei. E adevarat ca nu este eco. POti gasi in magazinele naturiste faina integrala cu aprox 5 lei.
    Forme de silicon pt muffins am luat din real cu aprox 7 lei, 6 forme.

    RăspundețiȘtergere
  2. e bio,ai dreptate,dar iau din asta pt ca nu gasesc simpla integrala,cred ca o sa merg curand la naturalia. Multam pt. info.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...