Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

sâmbătă, 30 iunie 2012

{ Intr-adevar,cei mai buni covrigi! }

DSC04468

Imi iubesc blogul, sau poate ar fi mai corect sa spun ca imi place, ma bucur ca il am ,chiar daca nu am destul timp pentru el,sau, uneori nu am dispozita sa ma ocup de el...
Insa, in egala masura, pot sa spun ca am momente cand imi doresc enorm sa il inchid, dar nu pt. ca as fi suparata pe blog,ci pe mine!
Ma deranjeaza enorm ca imi neglijez, poate uneori din ratiuni financiare- iesirile pe care ti le poate oferi capitala tarii, lucurul acesta vazandu-se in destul de putinele postari exterioare casei si mai ales bucatariei.
Mai simplu,ma deranjeaza enorm ca am ajuns sa postez mancaruri si dulciuri in loc de locuri frumoase, iesiri in oras, recomandari de lectura ( de fapt cred ca voi incepe cu asta, fara sa oblig pe cineva sa citeasca ceea ce citesc eu,evident),targuri si in general alte ocupatii decat bucataritul

Poate ar trebui sa renunt, dar nu ma indur... in cel mai rau caz poate voi face o pauza... dar pana atunci va voi arata cu siguranta cei mai grozavi covrigi ( da,stiu ca iar am stricat regimul, parca ar fi un blestem :((
Iata-i :

DSC04473

AICI i-am vazut si asa de bine aratau ca nu m-am lasat pana nu i-am pregatit si eu,desi eu am un cuptor idiot de tot,care fie arde, fie nu coace, cert e ca imi face niste nervi groaznici mereu cand il folosesc - tare mi-as dori ca pana de Craciun sa imi pot achizitiona un aragaz nou! Da, Doamne!

DSC04475
Cu adevarat sunt cei mai buni!
Am sa iau ingredientele de pe blogul lui Florin si apoi mai discutam...
So:

"- 500g margarina Rama
- 750g faina
- 75g drojdie proaspata (3 pachetele)
- 2 linguri de smantana
- 2 lingurite de sare
- 2 oua
- 50ml de lapte
- 1 lingurita de zahar
- optional: seminte de susan, chimen, mac, fleur de sel, fulgi de chili, etc pentru ornare "

Eu nu am pus deloc seminte,desi aveam cate ceva prin casa.
Fiind prima data cand i-am facut, am zis ca cel mai bine e ca la inceput sa fie simpli,sa vedem daca ne plac.
Evident ca e greu rau sa folosesti cuptorul pe o astfel de vreme,dar arta cere sacrificii :)

DSC04463

Eu am pus doar o lingurita de sare si nu i-am facut mici,ci mai mari,caci imi plac mai putin crocanti :)
Oricum am numai cuvinte bune despre acesti covrigi ! Multumesc pt. reteta, e la favorite, la iarna vor fi tocmai buni de repetat!
Acum doar i-am gustat, caci aveam desertul meu de dieta ( capsunele :D ) dar garantez ca-s un deliciu!

DSC04474

DSC04469

Sa-mi ziceti daca v-au placut tot atat cat si noua!

Prepararea lor o iau tot de pe blogul lui Florin:


"- porniti cuptorul (sa aiba timp sa se incinga bine cat timp formati covrigeii)
- dizolvati zaharul si drojdia proaspata in lapte, amestecand pana se lichefiaza complet
- taiati margarina in cubulete de cca 1cm, si apoi adaugati toate ingredientele intr-un vas larg, cu peretii inalti si framantati manual
- framantati pana ce obtineti un aluat compact si elastic (cca 5-6 min)

- acoperiti doua tavi cu hartie de copt sau foaie de silicon (in cazul in care nu folositi tavi cu teflon)

- luati cate o bucatica de aluat cam de dimensiunea unei masline mai mari, rulati-o intre palme pana devine un sul de cca 9-10cm lungime, cam de grosimea unui creion, apoi aduceti capetele unul peste altul si asezati covrigelul format in tava, dupa care repetati pana terminati tot aluatul (pentru cine tine scorul, din ingredientele de mai sus mie imi ies doua tavi a cate 54 de covrigei pe tava, deci 108 in total :)) [NOTA: puteti face covrigeii si mai grosi in cazul in care doriti sa fie mai fragezi si pufosi; regula e cu cat mai subtiri si mai mici, cu atat mai crocanti]
- daca doriti, ungeti covrigeii cu putin ou batut, si apoi ornati-i cu seminte, dupa care bagati tavile la cuptor pentru cca 20min sau pana cand covrigeii sunt rumeniti frumos pe deasupra, fara sa se arda. "

DSC04461

Pofta buna !

Ana

Un comentariu:

  1. Am sa incerc si eu reteta asta, este destul de usoara. In ceea ce priveste "blogul", eu ti-am demonstrat ca "iubesc blogul tau" si ceea ce tu scrii pe el vine din inima, chiar daca este o reteta culinara sau un manual de algebra, asa ca you go girl.... Eu una abia astep sa citesc o recenzie de la o carte buna pe care ai citit-o.
    (unde e awardul?)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...