Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

luni, 18 iunie 2012

{ De zi cu zi ... }

DSC04383

"Sunt programata interior pentru vacanta!"
Asa am gandit vineri,15 iunie,cand simteam prin toti porii ca sunt in vacanta( chiar daca si teoretic si practic sunt in activitate in prima saptamana de vacanta, si apoi inca una la sfarsitul lui iulie)

Asa simteam caci asa s-a intamplat ani la randul.Nu si anul acesta,desigur! :D

Stiu cat suntem de invidiati si de blamati pentru vacante,insa stresul muncii de dascal nu il poate intelege cineva din afara sistemului.
Clar!
Cert este ca, desi intreg organismul meu se relaxase pentru vacanta cea mare,de azi cu forte date de ziua de Duminica am pornit catre serviciu pregatita pentru inca o saptamana de lucru cu elevii,intr-o caldura greu de descris, de fapt in curent caci numai asa se sta in scoli, cu usi si ferestre larg deschise.
Si apoi ne mai miram de durerile de dinti,rinichi, urechi,etc.

Pornisem toata aceasta postare de la mai multe ganduri.
Unul e cel de mare bucurie caci, in sfarsit azi am reusit sa am ochelarii, din pacate aceleasi lentile, am schimbat doar ramele care se rupsesera. Cumplit de scump sa-ti repari o pereche de ochelari in Romania. Ce sa mai zic sa iti comanzi unii nou-nouti in intregime! Aproape imposibil! Daca te gandesti ca o reparatie poate sa ajunga,daca nu esti atent la 450 de roni!!!

Bine ca a trecut totul,caci tare greu mi-a fost fara ei,ma si gandeam cu groaza ce ma voi face cand va trebui sa inchei mediile!

Trecand peste acest inconvenient - major,dar rezolvat,slava Domnului,voiam sa va povestesc despre ziua de ieri.

Nu stiu cum e pentru voi,dar pentru mine nimic nu se compara cu o dimineata,si apoi o zi de Duminica.
Dimineata foarte devreme,trezirea, inca racoare pe afara, nu foarte dar suficient,
si apoi pregatirea pentru plecarea la Biserica.

DSC04355

Din pacate,atunci cand esti nevoit sa iei medicamente,inca de la trezire, nu prea mai poti sa iei si anafora la Biserica... :(

Si apoi participarea la Sfanta Liturghie,care mie imi aduce, de fiecare data, o bucurie imposibil de descris in cuvinte, cu siguranta si pentru voi la fel!

DSC04386

Si la sfarsit,desi afara era o caldura groaznica, ce credeti ca am mers linistita acasa? Neee,nici vorba,am luat,desgur, drumul catre Baneasca, unde altundeva decat la Ikea? :))

DSC04391

De unde voiam sa imi cumpar niste sfesnice la care imi ramasese gandul mai de multa vreme,dar de unde am venit,ca de obicei. incarcata cu mai multe.
Am "rezolvat" si banii pe luna aceasta :)
Vorba mamei: " tine mai, mama si tu mana inchisa ca sa nu ti se mai strecoare banii asa repede afara! "
Ei as!
Lasa,ca acum vine marirea aia de salariu,cea de 8% (care,pentru ca vine cu banii de concediu nu se va simti deloc caci, suma fiind mai mare si impozitul va fi pe masura,cred)
In fine,noi sa fim sanatosi!

DSC04392

Am gasit acasa flori pe care mi le cumparase mami, parca stiind ca voi veni cu niste vaze noi,care ei nu ii plac, le spune "sufertasele" dar mie imi plac,caci sunt asa... deosebite! :))

DSC04399


Apoi odihna si pregatirea sufleteasca pentru cea mai grea saptamana a unui an scolar: ultima si cea cu situatii si medii "fara numar"! :)

Sa avem o saptamana linistita! Si cu spor!

Ana

P.S.
Evident,nu am castigat concursul :)

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru castigarea concursului!!!
    De la Ikea primiti si voi in fiecare an catalogul lor acasa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Minnie,nu am castigat :))
    Da, il primim, eu oricum mi-l iau si singura din magazin caci merg f des. :) O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...