Dupa ce ani de-a randul mi-am tot propus sa prepar aceste prajituri, abia astazi am reusit ( Slava Domnului si Sfantului Fanurie! )
Sunt delicioase si asa de usor de pregatit!!!
Nu am putut sa respect intru totul reteta caci nu am avut alune, dar in locul lor am pus nuci pe care le-am zdrobit in mojar.
In rest am urmat reteta clasica, una dintre ele, caci de fapt sunt doua.
Fanuropita 2
O cană de zahăr
O cană de ulei de măsline
2 căni suc de portocale
¾ de cană stafide
¾ de cană alune măcinate
Bicarbonat
Vanilie
4 căni făină
Zahărul şi uleiul se amestecă până se omogenisează. Bicarbonatul se dizolvă în sucul de portocale şi se adaugă treptat la amestecul de zahăr şi ulei. După ce se amestecă şi celelalte ingrediente, se toarnă compoziţia în tavă unsă, dându-se la cuptor pentru 45-50 min. Se taie în pătrate.
Aici gasiti Acatistul Sfantului
© Jurnalul Anei Photography
Au iesit fix 24 de bucati.
Pentru rugaciunile Sf. Fanurie, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!
Ana
Ce bine arata! :)
RăspundețiȘtergeremercic! Da sa simti cummiroase si cat e de dulce :))
RăspundețiȘtergerewaw, pozele sant superbe , cred ca sant delicioase !
RăspundețiȘtergereM-am prezentat sa ma servesc cu o patratica dulce la cafea... arata foarte bine, iar dupa ingrediente, deja ii simt gustul...
RăspundețiȘtergereFelicitări pentru ce ai realizat!Sfântul Mucenic Fanurie să te ajute ! Amin
RăspundețiȘtergereMandala,asa e ,delicioase sunt! Multam :)
RăspundețiȘtergereDaniela scumpa, cu toata dragostea! Multam si pupici
RăspundețiȘtergereAmin, magduta draga! Multumesc si pupici
RăspundețiȘtergereArata minunat! consistenta imi face cu ochiul! ;)
RăspundețiȘtergereCe cubulete apetisante...
RăspundețiȘtergeremultumesc, Anto :) Pupici
RăspundețiȘtergereDa, au fost tare gustoase, azi le-am terminat :) Pupici si La multi ani pt blog,Cristina draga :)
RăspundețiȘtergerear fi şi mai bună cu glazură de ciocolată sau cacao deasupra! pupici...îmi plac reţetele cu nume de sfinţi...au ceva deosebit, o aromă de sfinţenie în ele...:)))
RăspundețiȘtergeresigur ca ar fi buna cu glazura, doar ca eu am incercat sa respect cat mai mult reteta. Daca o faci cu glazura lasa-mi un link sa vad si eu cum ti a iesit ;)
RăspundețiȘtergereArata tare apetisant si am sentimentul ca se topeste in gura , de fragezime.
RăspundețiȘtergereda,Ana,asa este :) Mercic!
RăspundețiȘtergere