Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

sâmbătă, 16 iulie 2011

Cand n-are omu' treaba...

cheesecako-Pavlova


... isi face :D
De ce sa stea cuminte ca o cartita in bataia aerului conditionat? Mai bine se coace in usa cuptorului, pazindu-l 50 de minute,nu?

cheesecako-Pavlova


As putea sa ii zic cheesecake,daca nu m-as fi razgandit la juma' de drum ca vreau Pavlova.
Numai ca nu a iesit Pavlova caci facusem blatul de biscuiti si ce, sa il arunc? Nici vorba...

cheesecako-Pavlova


Si uite asa a iesit o corcitura care arata deplorabil, stiu ( nu loviti cu pietre :)) ) dar e asa de buuuuuuuunaaaaaaaa, caci poti trece usor peste inconvenientul estetic- sau macar incerci!

cheesecako-Pavlova


Stiu ca e stramba rau tentativa mea de Pavlova, ca de altfel prea bronzata caci cuptorul meu coace ca in Africa, si asta pentru ca prajitura sa nu faca nota distonanta in peisajul estival actual, si apoi,daca te uiti cu atentie probabil observi cat m-am straduit cu afinele acelea sa fac harta tarii: ce-i drept o afina a cazut prea in Bulgaria si pe altele cred ca mi le-au luat ungurii, dar asa din avion zici ca e harta, nu?

cheesecako-Pavlova


Acum serios, sa va spun ce si cum.
Am pornit de la ideea ca prepar un cheescake cu afine si pepene rosu, si am facut un blat din 200 g de biscuiti fitness, 100 g margarina Unirea pentru prajituri, pe care am topit-o si am amestecat-o cu biscuitii sfaramati; apoi am facut un ibric de ness si l-am turnat si pe el peste maglavaisul din biscuiti. Dupa care l-am batatorit bine cu mana in tava de tarta ( de ceramica) si l-am lasat sa se raceasca .
Apoi l-am pus la frigider vreo 40 de minute.
Intre timp imi incoltise in cap ideea ca mai bine fac eu o bezea si apoi frisca si fructele, asa ca am scos 6 oua din frigider, am luat numai albusurile ( galbenusurile le-am folosit la snitele :D) si le-am batut de a iesit apa din ele cu un praf de sare, pana ce am intors castronul invers si nu a picat nimic pe gresie.
Dupa aceasta operatiune, am mai mixat putin caci mai adaugasem o lingura de otet din vin alb, o lingura de amoniu alimentar si o fiola de esenta de vanilie.
Apoi, toata aceasta compozitie a mers in tava de teflon pentru tarte care fusese intre timp imbracata de mama in hartie de copt.
Si de aici balciul si toata distractia s-a cam stricat caci ticalosul meu de cuptor nu e capabil sa coaca, el arde, indiferent cat de mic este focu' .
A stat saraca bezea la ars 50 de minute cum zice la reteta, doar ca a iesit africana rau de tot, si nu chiar asa de tare cum imi imaginam eu ca va fi, asta poate si pentru ca am lasat-o cam 2 ore la racit -neaparat in cuptor- iar prin diferitele retete pe care le-am citit scria ca sa o lasi in cuptor "de azi pe maine"
Da,daca ai atata rabdare,doar ca eu... nu am avut.

Apoi filozofia a continuat cu un strat de frisca pus peste bezea pe care o asezasem in prealabil peste blatul de biscuiti :D

Ultimul strat fructele: pepene rosu si afine.
A iesit ce se vede in poze, dar gustul compenseaza  esteticul, credeti-ma!

cheesecako-Pavlova


Am stat apoi numai in aerul conditionat iar acum stau cu nasul in batista :))

Las' ca-mi trece!
Ana

10 comentarii:

  1. Sa stii ca multe retete consacrate s-au nascut din erori. Tarta Tatin este una dintre ele (cel putin asa spune una dintre istorioare).
    Asa ca...nu se stie prin ce carte de bucate va ajunge si reteta ta.

    Cred ca este delicioasa, nu vad de ce nu ar fi....doar pentru ca (zici tu) nu este foarte, foarte estetica ? Fleacuri !!...cum zice copilul meu.

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai tu Ana drag , ca arata super misto! Si numai gandul la nessul ala si pepene si ma innebuneste.Cred ca are un gust de as hali pana mi s-ar face rau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place ideea si daca spui ca gustul e minunat eu te cred si pentru combinatia de fructe si tot intregul, eu ma inscriu bucuroasa la o felie...stiu ca doar virtual din pacate!
    Pupici si o dumineca minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos, Cristina! Bine ai venit pe la mine,esti binevenita oricand ai timp si dispozitie!
    Cat despre ce spune copilul,e un dulce si un destept!
    Esti asa o draguta,dar eu sunt antitalent in bucatarie, cel putin in ceea ce priveste ornatul! Uite,tocmai am vazut asta:
    http://pucebleue-jenreprendraibienunbout.blogspot.com/2011/07/pavlova-multifruits.html

    Va admir mult pe cele indemanatice si talentate! Dar nu am pretentii ca voi ajunge si eu asa :) O dupa-amiaza placuta! Si mai cu racoare !

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti o scumpa, Ana mea :) Comme d'habitude! Draga mea,am luat sirop de agave ,in sfarsit :) Acum urmeaza caju-ul si apoi sa te tii ca am de unde sa ma inspir ( a se citi, la mataluta! :) pupicimai racorosi ca azi e respirabil afara, cel putin la noi :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai o felie asigurata,Petro, deocamdata virtual ,cum zici tu,si poate pe de-adevaratelea cand viiacasa , in tara :) Pupici si o dupa-amiaza placuta si racoroasa :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Elle est absolument Ravissante!! Bravo ma belle Ana et bon dimanche;)xxx

    RăspundețiȘtergere
  8. merci, merci beaucoup,ma cherie! A toi aussi! Et merci de ton visite :XXX

    RăspundețiȘtergere
  9. Ana, ai avut un curaj nebun sa stai in bucatarie, langa cuptor pe caldurile acestea!!!
    TE IMBRATISEZ !

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc, scumpo, si eu teimbratisez! O saptamana cu folos !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...