Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

joi, 19 mai 2011

Muffins mania

briose cu fructe de padure si ciocolata dietetica

Cu fructe de padure si ciocolata dietetica

briose cu fructe de padure si ciocolata dietetica


briose cu fructe de padure si ciocolata dietetica


Doua cani de faina "slabesti mancand",doua linguri de praf de copt, un pahar cu iaurt o% grasine Tnuva, 2 oua, un pahar cu ulei ( paharul sa fie acelasi pentru toate ingredientele masurate "la pahar"), doua pahare de fructe de padure, 1/2 pahar de indulcitor ( eu am pus asa de mult pentru ca fructele erau congelate, de la Auchan si sunt foarte acre).

briose cu fructe de padure si ciocolata dietetica


Se amesteca intai ingredientele uscate, apoi se bat ouale si se adauga peste faina, se pun si fructele, se amesteca totul cu grija daca vreti sa nu se sfarame fructele, se toarna cu o lingura in formele de briose tapetate cu hartii de briose si se dau la cuptor aproximativ 20- 25 de minute.
Separat se topeste o ciocolata dietetica mica si o jumatate de ciocolata 70% neagra, si apoi se ia fiecare briosa in parte si se scufunda - doar varful, deci nu ii dati drumul din mana briosei - in acest sos topit de ciocolata, dupa care se aseza pe platou. La final,daca vi se par inca acrute le puteti decora asa cum am facut si eu cu bombonele dulci colorate.

Se mananca cu moderatie :)))) ( se poate,daca ne straduim! Eventual poftiti niste prieteni pe la voi, sau in caz ca prietenii sunt in concediu, merge chiar si cu vreo vecina-doua) Oricum nu ies mai mult de 12 briose,deci scapati repede de ele :)) )

briose cu fructe de padure si ciocolata dietetica

Si aceasta reteta este din categoria uitate in draft, dar treaba cu briosele nu s-a terminat, cat de curand vine alta reteta facuta in week-end -ul trecut!

Ana

4 comentarii:

  1. arata super si astea si precedentele. esti foarte talentata!

    RăspundețiȘtergere
  2. ei,draga Loredana, nu sunt,caci de multe ori improvizez, nu fac dupa retete! Esti tu o scumpa, si ce ne-ai dristrat cu bancurile de azi, si eu si mama am ras grozav, acum sunt intr-o pauza la serv,diseara sper sa intru sa iti spun si pe blog ce ne au distrat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Antonina, multumesc frumos! Bine ai venit la mine si eu cred ca te am trecut la "urmarire" daca nu ma insel!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...