Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

duminică, 22 mai 2011

{ Bread for the Journey }

bread for the journey

12. După ce le-a spălat picioarele şi Şi-a luat hainele, S-a aşezat iar la masă şi le-a zis: Înţelegeţi ce v-am făcut Eu?
13. Voi Mă numiţi pe Mine: Învăţătorul şi Domnul, şi bine ziceţi, căci sunt.
14. Deci dacă Eu, Domnul şi Învăţătorul, v-am spălat vouă picioarele, şi voi sunteţi datori să ca să spălaţi picioarele unii altora;
15. Că v-am dat vouă pildă, ca, precum v-am făcut Eu vouă, să faceţi şi voi.
16. Adevărat, zic vouă: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său, nici solul mai mare decât cel ce l-a trimis pe el.
17. Când ştiţi acestea, fericiţi sunteţi dacă le veţi face.

Ioan 13:12-17
                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saptamana care tocmai s-a incheiat a fost una cu griji multe, si cu doua evenimente stradale nedorite.

Un accident de tramvai,in care un om si-a pierdut viata,intr-un mod atat de stupid: pentru pietoni semaforul arata culoarea verde, si pentru tramvai la fel,intrucat s-a produs un decalaj intre corelarea corecta a culorilor..
Omul a vrut sa traverseze, a apasat butonul pentru culoarea verde, s-a facut verde doar pentru masini,si nu si pentru tramvaie. Omul nu a stiut acest lucru si a trecut. Adica a incercat,caci tramvaiul l-a acrosat cu toata viteza cu care venea desi era la vreo 20 m de statie... ochi scos,picior si mana taiate de rotile tramvaiului, chipurile resuscitare o ora... pieton mort si teribil de vinovat- caci... "era batran,poate si beat, oricum neatent, ce nu a vazut ca venea tramvaiul?"

Eu nu am vazut,caci nu suport sa ma uit la asa ceva, oricum eram in drum spre serviciu, si,cam ca de obicei, pe fuga...dar comentariile rautacioase tot le-am auzit,chiar daca nu as fi vrut!

Un singur lucru bun in toata tragedia aceasta, cei de la Smurd chiar au sarit sa il ajute, nu stiu daca era bine sau rau dar unul dintre paramedici sau ce o fi fost il luase in brate incercand sa il salveze... nu stiu daca era bine sa fie miscat din loc, nu sunt de specialitate, insa pareau sa isi doreasca sa mai faca ceva pentru ranit, efortul s-a dovedit,din pacate, inutil...

Un altul... doua zile mai tarziu: o mama grabita si soferita accidenteaza o eleva pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde pentru pietoni...

Nu vi se pare ca toata lumea este cam prea nervoasa? Nimeni nu mai are rabdare cu nimeni, toti am uitat sa ne spalam picioarele unul altuia, facem raul fara sa clipim si ne gasim mereu justificari si circumstante atenuante?

E ceva mai de pret ca viata unui om?

                                   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sa speram intr-o duminica placuta si o saptamana cu multa liniste!

Ana

2011 Jurnalul Anei Photography

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...