Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca
luni, 24 ianuarie 2011
Briose aperitiv
Incredibil de gustoase!!!
Cu branza cheddar si busuioc proaspat.
- 200g faina,
- 100g faina de malai,
- o jumatate de lingurita cu sare,
- 70g branza Cheddar data pe razatoare,
- busuioc proaspat tocat marunt ( cam 2- 3 linguri),
- 350ml lapte, 2 linguri de ulei de masline,
- 1 ou batut ca pentru omleta.
Intr-un castron de plastic amestecati faina cu faina de malai, sarea,3 sferturi din branza Cheddar si busuiocul tocat marunt.
In alt castorn bateti oul si adaugati laptele si uleiul de masline.
Apoi turnati bolul cu lapte, ulei si ou peste cel cu faina si amestecati pana devine totul o pasta omogena.
Compozitia astfel obtinuta se toarna in formele de briose pe care trebuie sa le ungeti cu un pic de ulei.
Se coc pret de aproximativ jumatate de ora ( sau mai putin,depinde de cuptor) in cuptorul preincalzit, la 180 grade [se lasa un pic in tava inainte de a le scoate din formele de briosse.]
Se servesc caldute, cu un pic de unt/sau fara :D si busuioc proaspat.
Aceste briose le-am pregatit tot sambata, dar cu siguranta mai fac o data saptamana aceasta... eu nu am apucat decat una :)) si sunt tare bune !
Va doresc o seara placuta!
Ana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
apetisant!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos, Andreea Elena. La multi ani pt maine, si bine ai venit la mine pe blog.te astept oricand cu drag! :)
RăspundețiȘtergere