Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

vineri, 13 august 2010

Tocana de august

Stiuu, e cea mai călduroasă zi, dar şi când ai legume în frigider care tot aşteaptă "să se mai răcorească..." şi ţi-e teamă să nu le pierzi, doar au costat bani... trebuie să le găteşti.
Ce puteam să fac decât o tocană?

Am pus o vânată, un dovlecel, o ceapă mai mare, câţiva căţei de usturoi, un ardei gras, câteva roşii şi doi cartofi ( nu toată lumea în casă fuge de carbohidranti), pătrunjel verde, ulei de floarea soarelui, piper,sare şi fulgi de ardei iute,două căni cu apa rece, le-am tăiat cubuleţe, solzişori sau rondele, le-am aruncat în wok,l e-am lăsat să fiarbă pe aragaz cam 15 minute, după care le-am mutat în cuptor aproximativ 40 de minute şi gata mâncarea.
Evident că nu am stat lângă ea, pe căldurile astea, dar chiar şi vizitând-o tot greu a fost să o gătesc.
Oricum, a meritat tot efortul, mai ales că am folosit pentru prima dată vasul de lut şi lingura de lemn pe care mi le-am cumpărat când am fost acasă :)

tocana de august


tocana de august


tocana de august




tocana de august


tocana de august

Cine nu are teama de carbohidranti isi pune mai multi cartofi, " dar e cald mama,pana s-o raci..." Lasa, mami, ca-ti racesc eu farfuria intr-o secunda :)

tocana de august


tocana de august ( cu carbohidranti)



Protected by Copyscape Plagiarism Tool

©2010 www.jurnalulanei.blogspot.com

Ce,voi nu faceti asa? Asa se raceste mancarea, asa voi raci si wok-ul , tot in fata AC, doar nu o sa se strice mancarea dupa ce m-a fiert atata :D

Acum iau si eu pranzul,deja e suficient de racit!

tocana de august

Pofta buna!
 Vine si Floarea de Vineri, imediat! :)
Ana

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...