Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

miercuri, 24 martie 2010

Ciuperci cu ceapa verde

Reteta originala o gasiti AICI
Eu ,in loc de unt,pentru ca e Post, am folosit margarina ( nuuu,nu dati cu piatra,stiu ca e nociva rau,dar o folosesc rar spre deloc :D )
Am adaugat si un condiment pe care l-am luat de curand din Kaufland. un amestec din rosii uscate maruntite cu usturoi  si au iesit un deliciu.
Imi cer scuze pentru poza...cred ca am cam stricat aparatul pe zoom,caci mi-a cazut mie de cateva ori din mana,si, de curand si mamei... iar claritatea s-a dus pe apa sambetei...dupa cum se vede...
Mai bine va uitati la reteta originala la Easy Peasy pe blog.
Iata isprava mea...abia se "gineste"

 Chiar daca poza nu va imbie,credeti-ma, merita sa incercati reteta, este un deliciu...
Ana

3 comentarii:

  1. Ce bunatate trebuie sa fie!De ce las' ca cine face mincare isi da seama de tot!
    Am lasat un comentariu la mine!

    RăspundețiȘtergere
  2. ALTE INFORMATII DESPRE CIUPERCI

    Înlocuiţi carnea cu ciupercile
    Trei-patru porţii de ciuperci pe săptămână, sursa
    perfectă de proteine. Nu mai avem nevoie de carne, nu mai
    simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac.
    "Mănăstirea într-un picior" nu este doar
    subiect de ghicitoare, ci şi un tratament naturist.
    Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra
    în categoria super-alimentelor, alături de broccoli şi
    afine. Iată care sunt principalele beneficii aduse
    organismului.
    Sursă de fibre, vitamine şi minerale
    Ciupercile sunt într-adevăr un aliment-minune. Asta
    pentru că nu conţin grăsimi, zahăr ori sare şi sunt o
    sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B.
    Ciupercile conţin şi minerale esenţiale, dintre care
    potasiu, cupru, fier şi fosfor. Dar cel mai semnificativ
    este seleniul, care nu se găseşte în prea multe fructe
    sau legume.
    Scad apetitul
    Cu mai mult de 90% apă, ciupercile te fac să te simţi
    sătul fără să creşti conţinutul caloric.
    Ajută în diete
    Ciupercile au foarte puţine calorii. O cană de ciuperci
    asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi
    poate extrage energia necesară. Această calitate le
    transformă într-un aliment de bază în curele de
    slăbire.
    Bogate în proteine
    Dintre toate legumele, ciupercile sunt considerate cel mai
    bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de
    carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul
    de digestie necesitând un consum mai mic de energie din
    partea organismului.
    Leac împotriva cancerului de sân
    Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de
    ciuperci, spun cercetătorii. Astfel, femeile care introduc
    în alimentaţia zilnică ciupercile prezintă un risc mai
    redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii
    susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu
    atât mai mici, cu cât consumul de ciuperci este asociat cu
    cel de ceai verde.
    Înlătură oboseala şi anxietatea
    Anxietatea, oboseala şi stresul se pot trata şi preveni
    cu ajutorul ciupercilor, datorită conţinutului mare de
    zinc şi vitamine din grupul B. Consumul a trei ciuperci
    zilnic reduce considerabil senzaţia de epuizare fizică şi
    intelectuală, dar şi sentimentul neplăcut de iritare şi
    anxietate.
    Ciupercile de cultură, bogate în antioxidanţi
    Ciupercile Champignon conţin mai mulţi antioxidanţi
    decât germenii de grâu şi de ficatul de pui. În
    consecinţă, au capacitatea de a întări sistemul
    imunitar.
    Extractele din ciuperci Pleurotus (burete sau păstrăv de
    fag) au fost încorporate în tincturi, ceaiuri sau pilule
    reduc tensiunea, protector cardio-vascular şi tonic pentru
    sistemul nervos.
    primita pe e-mail

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Mariana,
    multumesc, AICISIACUMACOLOCURAND

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...