Reteta originala o gasiti AICI
Eu ,in loc de unt,pentru ca e Post, am folosit margarina ( nuuu,nu dati cu piatra,stiu ca e nociva rau,dar o folosesc rar spre deloc :D )
Am adaugat si un condiment pe care l-am luat de curand din Kaufland. un amestec din rosii uscate maruntite cu usturoi si au iesit un deliciu.
Imi cer scuze pentru poza...cred ca am cam stricat aparatul pe zoom,caci mi-a cazut mie de cateva ori din mana,si, de curand si mamei... iar claritatea s-a dus pe apa sambetei...dupa cum se vede...
Mai bine va uitati la reteta originala la Easy Peasy pe blog.
Iata isprava mea...abia se "gineste"
Chiar daca poza nu va imbie,credeti-ma, merita sa incercati reteta, este un deliciu...
Ana
Ce bunatate trebuie sa fie!De ce las' ca cine face mincare isi da seama de tot!
RăspundețiȘtergereAm lasat un comentariu la mine!
ALTE INFORMATII DESPRE CIUPERCI
RăspundețiȘtergereÎnlocuiţi carnea cu ciupercile
Trei-patru porţii de ciuperci pe săptămână, sursa
perfectă de proteine. Nu mai avem nevoie de carne, nu mai
simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac.
"Mănăstirea într-un picior" nu este doar
subiect de ghicitoare, ci şi un tratament naturist.
Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra
în categoria super-alimentelor, alături de broccoli şi
afine. Iată care sunt principalele beneficii aduse
organismului.
Sursă de fibre, vitamine şi minerale
Ciupercile sunt într-adevăr un aliment-minune. Asta
pentru că nu conţin grăsimi, zahăr ori sare şi sunt o
sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B.
Ciupercile conţin şi minerale esenţiale, dintre care
potasiu, cupru, fier şi fosfor. Dar cel mai semnificativ
este seleniul, care nu se găseşte în prea multe fructe
sau legume.
Scad apetitul
Cu mai mult de 90% apă, ciupercile te fac să te simţi
sătul fără să creşti conţinutul caloric.
Ajută în diete
Ciupercile au foarte puţine calorii. O cană de ciuperci
asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi
poate extrage energia necesară. Această calitate le
transformă într-un aliment de bază în curele de
slăbire.
Bogate în proteine
Dintre toate legumele, ciupercile sunt considerate cel mai
bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de
carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul
de digestie necesitând un consum mai mic de energie din
partea organismului.
Leac împotriva cancerului de sân
Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de
ciuperci, spun cercetătorii. Astfel, femeile care introduc
în alimentaţia zilnică ciupercile prezintă un risc mai
redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii
susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu
atât mai mici, cu cât consumul de ciuperci este asociat cu
cel de ceai verde.
Înlătură oboseala şi anxietatea
Anxietatea, oboseala şi stresul se pot trata şi preveni
cu ajutorul ciupercilor, datorită conţinutului mare de
zinc şi vitamine din grupul B. Consumul a trei ciuperci
zilnic reduce considerabil senzaţia de epuizare fizică şi
intelectuală, dar şi sentimentul neplăcut de iritare şi
anxietate.
Ciupercile de cultură, bogate în antioxidanţi
Ciupercile Champignon conţin mai mulţi antioxidanţi
decât germenii de grâu şi de ficatul de pui. În
consecinţă, au capacitatea de a întări sistemul
imunitar.
Extractele din ciuperci Pleurotus (burete sau păstrăv de
fag) au fost încorporate în tincturi, ceaiuri sau pilule
reduc tensiunea, protector cardio-vascular şi tonic pentru
sistemul nervos.
primita pe e-mail
Multumesc, Mariana,
RăspundețiȘtergeremultumesc, AICISIACUMACOLOCURAND