Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

joi, 25 februarie 2010

TOT DE LA PĂRINTELE GHELASIE GHEORGHE

CUM ÎŢI SUNT GÂNDURILE, AŞA ÎŢI ESTE ŞI VIAŢA .
Putem face tot ce vrem, dar linişte şi pace nu vom avea. Trăsătur caracteristică a fiecarui este temelia trecerii în veşnicie. Dacă suntem liniştiţi şi paşnici, vom intr în rândul sfinţilor şi al îngerilor. Asupra lor Domnul a revărsat darul harului sau, şi în sufletele lor nu-şi află loc însuşiri din lumea această. Omul îi poate ocărî neîncetat, ei nu vătăma. Îi poate lovi, ei nu se mânie, căci sufletul este călăuzit de Duhul Sfânt.
 
 ...Trebuie să te linişteşti. Nu mai lua peste măsură asupra ta grijile lumii acesteia, ci păzeşte-ţi pacea şi vieţuieşte cu Dumnezeu. Să le lăsăm pe toate în grija Domnului.
  Trebuie acum să deprindem viaţă cea cerească a€“ şi această nu e lucru uşor, căci am trăit până acum o viaţă mărginită, a împotrivirii. Iată, de pildă, un familist a€“ care are o familie, casă, ştie să îşi facă muncă, dar adesea face vreo muncă fără voia să, pentru că, să zicem, tatăl lui i-a spus că anume treabă trebuie făcută aşa şi aşa, iar el o face împotrivă voinţei sale, şi lucrul nu iese cum trebuie. Aşadar, dacă lucrăm astfel, în lăuntrul nostru se face împotrivire; dacă nu ne lepădăm cu timpul de această împotrivire lăuntrică, nu putem să intrăm în Împărăţia Cerurilor, în rând cu îngerii, printre sfinţi. Căci ne-am deprins să ne împotrivim întotdeauna la ceva, căci întotdeauna ceva nu este după voia noastră. Nu ne-am deprins cu ascultarea. Nu am învăţat să ne supunem voii lui Dumnezeu, ci dorim să fie voia noastră. Ei, păi, fiule, voia ta nu trebuie s-o faci! Pe cei ce îşi fac voia proprie nu-i vor primi nici cerul, nici pământul. De aceea să-I mulţumim, să-L lăudăm pe Domnul pentru toate a€“ şi pentru situaţia în care ne-a pus. El ştie ce şi cum, iar apoi va scoate ceva deosebit de frumos din noi, când ne vom smeri. Se cade să ştim că aici pe pământ facem lucrarea Să, fără a ţine socoteală de cine ne încredinţează sarcină. El conduce această lucrare a noastră, El este Cel ce ne-o da...şi fie că suntem credincioşi sau necredincioşi, fie că vrem sau nu vrem, se cuvine să împlinim planul lui Dumnezeu.
 
   Fragmente din cartea stareţului Tadei, de la mănăstirea Vitovnita (Serbia) "Cum îţi sunt gândurile, aşa îţi este şi viata”
    

Un comentariu:

  1. sa ne mai trimita DUMNEZEU astfel de "inselati" cum a fost PR GHELASIE!!! un mare OM SI mai mult decat atat, un SFANT al lui Dumnezeu!Pr Ghelasie roaga-te si pentru mine pacatosul!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...