Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

luni, 11 ianuarie 2010

Friptura de vita cu ceapa rosie si tomate

Friptura

Eu am renuntat la carnea de porc. Mi-as dori sa renunt de tot la carne, insa deocamdata am stabilit ca nu vom mai manca decat pui, vita si ...mai raaar peste ( caci eu nu il suport)

Aceasta friptura am vazut-o absolut din intamplare pe Euforia Cuisine, nu am notat-o si am "executat-o" din aduceri aminte pentru duminica ce tocmai a trecut..
Dar a iesit de-li-cioa-sa!
Numai asa voi pregati carnea de vaca, insa data viitoare ii pun si cativa catei de usturoi :D

Ingredientele:
- cateva bucati de carne de vita;
- 2 cepe rosii mari;
- 4 rosii mai mari sau 6 mai micute;
- 2 legaturi de patrunjel;
- ulei de masline;
- o ceasca de vin alb;
- piper boabe,sare dupa gust;

1

MDP

- se taie bucata de carne si se spala bine , apoi se pune la fiert si se spumeaza periodic;
- se curata ceapa si se spala apoi se taie marunt,marunt;
- se pune ceapa cu 2 linguri de ulei de masline in wok ( sau alta cratita) la calit,insa nu se arde, doar se aureste putin;
- cand carnea a dat in cateva clocote bune se scoate din apa in care a fiert, si se pune peste ceapa, apoi se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba bine ( stiti ca vita e cam pretentioasa pana fierbe...);
intre timp se spala si se taie marunt rosiile, pemtru ca e iarna si sunt de sera, eu am adaugat si o lingura de suc de rosii la sticla pregatit de mama in toamna...
- cand carnea e si mai fiarta,se adauga rosiile,lingura de suc de rosii si se mai lasa la fiert;
- apoi se adauga ceasca de vin alb ( noi am avut Grasa de Cotnari,dar cum nu bea nimeni , am pus din aceasta sticla o ceasca- mama zice ca o sa ma fac de ras ca nu am pus un vin mai "ordinarescu" , pai daca din asta am avut... din asta am pus :D ), piper boabe si sare dupa gust;
- se pune intr-o parte a wok-ului o legatura intreaga de patrunjel ( dar spalata in prealabil f bine si dezlegata de legatura de la piata si legata cu un fir de patrunjel) si se da wok ul la cuptor.

3

Dupa ce a scazut sosul si carnea e fiarta bine,este gata friptura.
La final se scoate legatura de patrunjel din wok si se presara cealalta legatura de patrunjel tocata marunt.

2

Cine nu are interdictie la combinatia cartofi-carne ( mami, adica ) serveste cu cartofi natur, cine are interzis ( eu, adica)  serveste cu salata de varza murata!
Tot delicoasa! ;)

Friptura de vita cu ceapa rosie si tomate

Cred ca ar fi fost si mai buna cu ceva usturoi, dar asa va fi data viitoare!

Ana

7 comentarii:

  1. Vaaaiii , ce bine arata!Am senzatia ca si miroase...cred ca mi-e foame :)
    Nu mi se pare complicat...si ar merge si cu alt soi de carnita , noi nu prea le avem cu carnea de vita...Zau ca arata demential de delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu zic ca merge si-un catelus mic de usturoi... La noi carnea de vita, se maninca cel mai mult, iar cea de purcel, e cam pe cale de disparitie...
    Pupici si te astept la mine sa ridici frumoase premii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, draga Ana,chiar a fost buna! Fa cu ce carnita vrei tu, va va plavea tuturor,sunt sigura! :) O zi frumoasa!


    Aha,deci am intuit eu bine, ca merge si un catel de usturoi :) Multumesc frumos, Danieluta,trec cu siguranta, cat mai curand! Pupici,o zi frumoasa! La noi zici ca e aprilie...parca te si sperie vremea asta asa de calduroasa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmmmce deliciu, parca, parca, as papa si eu o portie, dar din pacate am ajuns cam tarziu...sunt sigura;)....Te pupic

    RăspundețiȘtergere
  5. da,draga mea s-a terminat dar data viitoare, cand va fi si mai gustoasa, esti invitata mea!!! Pupici si somn usor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daaa..cu usturoi si mai buna..asta ca sunt fan de usturoi!
    Eu fac la fel fripturica decat ca nu pun mereu vin. In loc de patrunjel mai pun si rozmarin sau oregan.
    pupici!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...