Ingrediente:
- o jumatate de kg de ciuperci;
- o lingura de bulion;
- 2-3 frunze de dafin;
- piper negru boabe;
- usturoi tocat marunt;
- o lingura de ulei de masline;
- apa;
- sare.
- ierburi de Provence - rasnita
- o "mana"- doua de taietei de orez.
MDP.
1. Se curata si se spala ciupercile;
2. se pun la fiert cu putina sare.
3. dupa ce au dat in clocot se iau de pe foc si se scurg bine ( aceasta operatiune este pentru ca sa fim mai siguri de "curatenia" ciupercilor).
4. se pune ulei de masline intr-o tava de friptura, se adauga ciupercile ( pe care le-am fiert mai devreme),se adauga apa incalzita ( nu de la robinetul de apa calda, ci apa rece data in clocot), o lingura de bulion, si restul ingredientelor si se da tava la cuptor.
5.se fierb, separat intr-o cratita pe aragaz cu putin ulei si sare, taietetii de orez.
6. se aseaza taieteii in farfurie,si apoi ciupercile cu sos picant.
Se serveste calda ("friptura" de ciuperci cu garnitura de taieteii de orez. )
Pofta buna!
Ana
Mmmm...inca nu am incercat pana acum taiteii de orez..ma tenteaza,insa nu am avut ocazia....mai sunt si alte produse de orez,inca nu am incercat....
RăspundețiȘtergereTare bine arata mancarica asta!:)
sunt buni,si ar trebui sa ingrase mai putin,nu?
RăspundețiȘtergereMultam fain, draga mea. numai bunatati acola la tineeeeeeeee! :* pupicei