Se poate face si cu galusti , mie imi place cu taietei ( integrali ) .
INGREDIENTE
- 5 rosii potrivite ca marime;
- jumatate de punga de taietei integrali
- apa;
- ulei de masline;
- ierburi italiene de rasnita;
- o ceapa mai mare .
PREPARARE
- se spala rosiile si se pun la fiert intregi;
- intr-o oala de ciorba se pune la fiert ceapa- spalata , curatata si tocata, cu o lingura- doua de ulei de masline ( totusi nu prea mult ulei, caci devine gretoasa supa);
- dupa ce rosiile au dat in clocot, oprim si le scoatem din apa, le lasam sa se raceasca putin cat sa putem sa le decojim;
- intre timp, fierbem al dente taieteii, dupa care ii "racorim" sub un jet de apa rece;
- adaugam in oala in care a fiert ceapa, rosiile decojite si pasate, apoi taieteii, si mai dam la fiert 15 minute.
- la final se adauga patrunjel tocat...numai ca eu am uitat sa cumpar si am pus in loc de patrunjel ierburi italiene ( care contin si sare, drept pentru care nu mai trebuie sa sarati supa) si bine am facut ca am uitat caci a iesit delicioasa asa cu ierburi!
Pofta buna!
Ana
Eu prefer sa coc rosiile, care dau un gust deosebit supitei de rosii!
RăspundețiȘtergereE o idee!incearca sa pui si leustean proaspat,sa veizi ce buna e si galuste de faina rupte mici!eu nu o fac fara frunze de leustean!
RăspundețiȘtergereHallo Ana,
RăspundețiȘtergereintradevär Supa ta este minunatä,Vara mai ales. Basicul este perfect si cum ai scris si tu , restul se face dupä Gusto.
Feinä Presentare.
Multe Salutäri Jacob
Dragele mele,fiecare gospodina schimba reteta dupa bunul ei plac,asta cred ca e si farmecul, eu rosii coapte folosesc la altceva ,poate voi posta curand reteta,iar leustean pun doar la ciorbe, la supe numai patrunjel, si mai nou,aceste ierburi ;)) italiene. Multumesc frumos pentru sugestii :*:* pupici si o duminica placuta , alaturi de cei dragi voua!
RăspundețiȘtergereJacob,multumesc frumos! Deosebit comentariul tau, ca de obicei. O duminica placuta alaturi de cei dragi tie, sa ai!
RăspundețiȘtergere