Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

vineri, 30 ianuarie 2009

Regimul Fricker


Am citit aici o dieta care nu pare grea deloc, va invit sa lecturati si sa va convingeti...

Vrei sa slabesti rapid si sa fii in acelasi timp in forma? Iata solutia:

In lucrarea sa “Un regime sur mesure”, doctorul Jacques Fricker, nutritionist francez, propune solutii (alimente privilegiate, alternative…) si instrumente (mod de preparare, retete….) pentru a alege dieta care ni se potriveste cel mai bine.

Daca exista recomandari voalabile pentru toti, sau aproape, fiecare persoana fiind diferita- prin structura, greutate, stare de sanatate, varsta sau sex, dar si prin apetit, gusturi, mod de viata- nevoile, in schimb, difera. Iata cateva randuri despre aceasta metoda
Regimul de slabit “in mare viteza”

Asa cum si numele indica, acest regim promite o pierdere rapida in greutate; femeile pot slabi intre in general intre 1 si 1,5 kilograme pe saptamana, iar barbatii intre 1,5-2,5 kilograme pe saptamana. Acest regim va dura cel mult 8 saptamani.

Se bazeaza pe consumul de carne, peste, legume, cu o cantitate mica de grasimi, de lactate si de fructe. Painea, feculentii si toate alimentele dulci sunt interzise; singurul aport de glucide va fi oferit de fructe, legume cat si iaurt.
Acest regim denumit regim de slabit "in mare viteza” se axeaza, de fapt, pe alimente bogate in proteine si slabe in calorii (carne slaba, de pasare, peste) la pranz si la cina, eventual si la micul dejun. Legumele sunt importante in aceasta dieta pentru aportul lor de vitamine, oligo-elemente, fibre, dar si pentru a da gust si varietate meselor. In fine, uleiul, este la fel de important pentru aportul de acizi grasi esentiali!

Meniu-tip pentru o zi:

Micul dejun:
-ceai sau cafea, dupa dorinta
-2-4 lactate
- 1 fruct proaspat.

Pranz si cina:
-un antreu (optional):cruditati sau supa de legume, fara grasimi
- un fel principal; carne sau peste, dupa dorinta, totul insotit de o lingura de ulei
-ca desert: 1 iaurt sau un fruct

Regimul de slabit care te tine “in forma”

Este regimul ideal pe termen lung; aportul de glucide lente este oferit de paine (dimineata)si feculenti (la pranz si la cina). Ca si regimul de slabit “in mare viteza”, aceasta dieta te va ajuta in acelasi timp sa te simti satula, dar si in “plina forma”! Acesta se bazeaza si pe consumul de proteine animale (carne, peste, oua, produse lactate, fibre), vitamine si minerale (legume si fructe) si acizi grasi esentiali (ulei).

Pentru femei, pierderea in greutate variaza intre 4 -5 kg pe luna, iar la barbati intre 3-5 kg. Acest regim se poate tine atata timp cat doreste fiecare! Pentru o mai mare eficacitate, el poate fi intrerupt de aceste etape ale regimului ”in mare viteza”.

Meniu-tip pentru o zi:

Micul dejun:
-ceai sau cafea, dupa dorinta
-tartine sau cereale dupa dorinta, dupa gust (de preferinta produse integrale)
-1 produs lactate
- 1 fruct proaspat

Pranz:
-un antreu (facultativ): cruditati sau supa de legume, fara grasimi
-un fel principal: carne sau peste dupa dorinta, totul insotit de o lingura de ulei
-desert (optional): 1 iaurt sau 1 fruct

Succes!


Ana


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...