Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

miercuri, 17 iulie 2013

{ Bazarul cu mirodenii }

DSC06766





Pentru bucureșteni si nu numai căci in curând vor fi onorate si comenzi online!



Dacă ești un pasionat al  gătitului sau doar un începător într-ale gastronomiei si îți făceai probleme pentru ca nu găseai prea ușor condimente specifice unui anumit fel de mandare,acum poți sta  liniștit!



Într-o locație centrala, pe strada  Știrbei Voda la numărul 53-55, in  proximitatea parcului Chismigiu si in imediata vecinătate a strazii Schitu Magureanu, si-a făcut, de curând, apariția un magazin cochet de condimente, căruia, imediat ce ii treci pragul ii ești recunoscător pentru miresmele orientale care te îmbie la visare : Egipt,Turcia, India si Maroc.



De un bun gust desăvârșit , nimic nu este așezat la voia întâmplării, aici.




O balanta veche, un manualde condimente, coșuri cu plicuri de condimente organice, boluri cu tot felul de condimente de la paprika afumata iute /dulce, la cardamon, anason, cimbru,etc. totul  arata dragostea si  pasiunea cu care au fost gândite si așezate aici de doi oameni pasionați de ceea ce fac.



"Ideea deschiderii unui magazin de condimente a pornit de la pasiunea mea pentru arta culinara si din dorinta de a transpune in peisajul pietei romanesti imaginea bazarului oriental, asa cum il cunoastem din tari precum India, Turcia, Maroc sau Egipt. Am adus culoare, arome clasice si exotice si, in plus, avem recomandari si sfaturi de specialitate pentru utilizarea fiecarui condiment in parte", a spus Mihai Florea, proprietar Bazarul cu Mirodenii.



La Bazarul cu Mirodenii găsiți o varietate mare de condimente clasice folosite în bucătăria românească și în cea europeană (sare, piper, chimen, paprika dulce/iute afumată, cimbru, rozmarin, scorțișoară), multe mirodenii exotice, specifice bucătăriilor orientale și sud-americane (turmeric, cardamom, șofran, anason, chilli, lemongrass, etc), precum și amestecuri de mirodenii gata preparate (amestec chinezesc de 5 mirodenii, biryani spice, tika masala, piri piri etc). De asemenea, puteți cumpăra sare de mare cu diverse arome (rozmarin și usturoi, țelină, pătrunjel și cimbru) și uleiuri (de susan, de muștar sau un amestec de ulei de in cu ulei de măsline și susan) și accesorii: mojare, râșnițe, seturi de borcănașe pentru condimente.



Printre specialități, se găsesc condimente 100% organice, crescute in mod natural, in soluri fără substanțe chimice, aduse tocmai din India, de cel mai mare producător de mirodenii din lume. "

 Am găsit chiar  si frunze de lime !




 Si ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este faptul ca Bazarul cu Mirodenii este un loc unde cumpărătorii au posibilitatea de a degusta condimentele și de a le achiziționa în cantitatea dorită, potrivit necesităților și preferințelor acestora.



Eu venisem cu o listutasi am plecat barând totul de pe ea, adică am cumpărat așa: o cutie cu paprika iute, afumata, piri-piri si  tika masala , iar, la final, a venit, din partea casei , un dar: am fost indemnata sa îmi aleg un plic cu ce condiment doresc; eu am ales  un plic cu ardei chayenne.
            


Cade bine acest dar ! ;)

          
  


Sper ca toate acestea sa va fi convins sa ii treceți pragul cat mai curând, Bazarului de mirodenii !
Cat despre proprietari, le doresc mult succes si vânzare buna !

Ana

7 comentarii:

  1. foarte frumos loc nu stiam de el sper cat de curand sa fac si eu o vizita:)

    RăspundețiȘtergere
  2. tare mi-ar place pe acolo , eu comand de pe net pentru ca nu am un astfel de magazin in oras !

    RăspundețiȘtergere
  3. ieri mama a cumparat Anason Stelat si cardamom, iti. Multumesc pentru fotografii, intra-adevar e frumos decorat, ambalajele sunt deosebite.Sa dea Dumnezeu sa reziste acest magazin, asa cum in bazarele din Maroc, Israel,Turcia, India micile afaceri sunt mostenite din tata in fiu. un kilogram de anason stelat este 260 , iar mama a luat 19 gr. Iti multumesc Ana, iti urmaresc blogul de 3 ani, Raluca din Bucuresti
    La cat mai multe si interesante postari :-) Am si eu un profil de blog, dar timp de 2 ani nu m-am ocupat de el si oricum vreau sa o iau de la zero. Asa ca am ales profil anonim.Numai bine si inspiratie :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. ma bucr ca iti place,Mirela! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Te cred,Coco, inainte sa apara acesta si eu cam tot de pe net cumparam.

    RăspundețiȘtergere
  6. Raluca, ma bucur mult ca v-a placut si ati si cumparat si eu imi doresc sa reziste de aia si i-am facut reclama si pe blog si pe facebook. :)
    Sa dai de stire cand e gata blogul sa te vizitez!
    Iti multumesc pt vizita,urmarire si cuvintele frumoase!
    Te imbratisez, We placut!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...