Uneori, nu stiu de ce, ma apuca asa dorul de experimente culinare... Asa s-a intamplat cu acest desert indian,despre care auzeam mereu pe feisbuc ca ar fi minunat. E bun,e foarte bun, si vi-l recomand pentru ca e foarte usor de pregatit, foarte gustos si delicat!
Reteta o am de AICI
INGREDIENTE
Pentru Jamuns:
1 cana lapte praf (fara zahar adaugat, neindulcit)
¼ cana faina
1/8 lingurita bicarbonat alimentar
3 lingurite unt moale
¼ cana lapte (sau apa) la temperatura camerei
Pentru Sirop:
2 cani apa maxim
1 cana zahar (puteti folosi si ½ cana daca doriti mai putin dulce)
2-3 linguri zeama de lamaie
3 pastai cardamon (intregi)
1 lingurita apa de trandafiri cateva fire de sofran – optional
METODA
Amestecati laptele praf cu faina si bicarbonatul. Apoi adaugati untul si amestecati bine de tot. Turnati laptele/apa si formati un aluat fin si moale, dar lipicios. Lasati-l sa stea cateva minute, acoperit cu o bucata umezita de hartie prosop. continuarea retetei AICI
Va urma o reteta turceasca caci inca experimentez... la un moment dat va urma si o dieta... SPER!
Un semestru excelent,caci de maine incepem serviciul! :D
Ana
Ma uitam in poze si ma gandeam oare de ce le numesti desert indian pe caisele astea , ca doar sunt niste caise...mnoa , poate ca-s umplute cu ceva?Caise umplute? Ete asa imi plimbam gandurile prin cortex , cand oimi aluneca privirea catre mai jos: faina , lapte praf...ups...stai ca sunt defecta! :)))
RăspundețiȘtergereMinunata reteta! Astept pe cea turceasca! :))
vine si ea,doar ca azi e luni si prima zi de serviciu,iti imaginezi ce chef de munca am :)) aia turceasca nu e desert :)
RăspundețiȘtergereZi faina sa ai!
O saptamana usoara sa ai!
RăspundețiȘtergereamin!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase "caisele" tale! Abia azi am vazut ca ai experimentat cu Gulab Jamun. Ma bucur mult ca ti-au placut si le-ai popularizat. Multumesc pentru linkul care face trimitere la reteta mea.
RăspundețiȘtergerecu drag! :)
RăspundețiȘtergere