1 |
2 |
Doua feluri de negresa,desert de duminica, insa nu pentru acesta duminica atat de caniculara!
Nu stiu cum e pe la voi,desi nu cred ca ninge pe undeva prin tara,dar aici,in Bucuresti, e crima! Afara e un aer fierbinte,de nerespirat, in casa e aer conditionat la turatie maxima.
Ceea ce ma ingrijoreaza e ca,de la o vreme,cei de la Enel si-au facut obicei sa-si bata joc de noi, intrerupand curentul aiurea si apoi facand morse cu lumina, intelegeti cum, nu? Intr-o dimineata, de 15 ori au oprit si repornit curentul,atunci am ramas fara boxe la calculator, inca nu am reusit sa cumpar unele noi,dar ii multumesc lui Dumnezeu ca nu mi-au mai ars si alte aparate.
Asa o tara,vai de mama noastra!
In schimb continuu daca li s-ar permite,ar mari pretul kw.
Super- negresa din poza aceasta:
pe numele ei fitos " brownie " :D isi are sursa de inspirate aici doar ca nu e chiar ca acolo facuta! :)
Ambele sunt oricum demult istorie,caci,oricat de mult imi plac mine brownies :D nu ma coc in cuptor pe astfel de vreme nici cu pistolul in tampla!
Ingredientele din prima negresa sunt:
400 g de ciocolata - Milka dietetica.
200 g de nuci - eu am avut mai putina nuca maruntita, nu bucati mari-
150 de g de faina.
20 g de cacao.
un pic de sare
2 linguri de ness
3 oua
4 linguri de indulcitor
1 cana de ulei (am folosit o cana de 200 ml dar mi s-a parut cam mult,data viitoare pun 150 ml.)
Se topesc aproximativ 300 de g de ciocolata in baie de aburi. Nucile, cacao, faina, sarea,ness-ul si restul de ciocolata maruntita se amesteca intr-un bol.
Se mixeaza ouale impreuna cu indulcitorul, cateva minute la viteza maxima, pana obtinem o crema consistenta. Adaugam apoi uleiul si continuam sa amestecam. Apoi adaugam ciocolata topita, cate o lingura, mixand pana la omogenizare .
In compozitia astfel obtinuta, adaugam amestecul cu faina, si omogenizam usor. Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 25 de minute, in functie de cuptor. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Apoi se portioneaza si se serveste la cafea si/sau cu fructe.
Cea de a doua negresa pregatita si aceasta cu ceva vreme in urma, este dupa reteta din GoodFood "Prajituri,torturi si fursecuri" si se numeste "negresa cu unt de arahide" pag.88.
Ingrediente:
225 unt de arahide cu bucatele de arahide ( gasiti la Lidl, in oferta americana), 220 g.ciocolata neagra,rupta in bucati- eu am avut din aceasta:
280 zahar brun - eu am pus indulcitor- 4 linguri, 3 oua medii,100 gr faina si o lingurita de praf de copt.
Se pun deoparte 50 gr de unt de arahide si putina ciocolata. Se incinge cuptorul la 180 grade,se tapeteaza cu hartie de copt o tava patrata de 20 cm latura. Intr-o craticioara se incalzesc usor untul de arahide ramas,ciocolata si indulcitorul,amestecand pana ce se topeste indulcitorul. Se inchide focul,se foloseste o lingura de lemn pentru a incorpora ouale unul cate unul. Se adauga si faina amestecanta cu praful de copt, apoi se toarna in forma.
Se incalzeste usor untul de arahide pus deoparte si ciocolata,si se presara deasupra prajiturii puse in tava, la mine in poza se vede totul cam aiurea caci al meu cuoptor arde in loc sa coaca...
Oricum e delicioasa-delicioasa!
Acum cand va scriu aceste randuri, nu am nici o frimitura de praji :( ma tratez cu fructe: caise, dar pe o asa caldura sunt numa' bune!
Pofta buna si duminica placuta si racoroasa!
Ana
Tare bune, amandoua!
RăspundețiȘtergerePoate va ploua si la voi, la noi s-a mai racorit un pic.
multumesc mult,Alexandrina!
RăspundețiȘtergereSa te auda Domnul!
Seara faina!
Arata foarte bine si cred ca este foarte gustoasa prajiturica
RăspundețiȘtergereCe bune trebuie sa fie ambele negrese. Cu unt de arahide nu am facut asa ca voi incerca si eu reteta.
RăspundețiȘtergere