Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca
luni, 21 noiembrie 2011
{ Desert turcesc de post }
Cu dovleac. Si zahar ( indulcitor,am pus eu)
Am vazut acest desert la Ana Maria Ciolacu ( Just Love Cookin') Si cum aveam un dovleac in frigider de ceva timp- nu e printre preferintele mele,dovleacul :D- mi-am zis ca e cazul sa incerc acest desert super usor si pe care Ana il recomanda cu incredere. E drept ca te imbie si pozele ei super reusite :)
Ca ingrediente ne trebuie doar dovleac ( eu am pus o jumatate) pe care il taiem felii- eu le-am taiat cam subtiri, ocazie cu care mi-am taiat si un deget- din cauza noului meu cutit Ikea :)) Care taie tot!
Celalalt ingredient este zaharul care se presara peste feliile de dovleac asezate frumos intr-o cratita cu pereti grosi.
Ceea ce ne mai ramane de facut este sa lasam dovleacul cu zaharul in cratita pana cand zaharul se topeste si dovleacul isi lasa zeama.
Apoi il punem la fiert,iar cand da in fiert il lasam cu focul cat mai mic, si cu capacul usor dat la o parte pentru a putea iesi aburii, pana cand dovleacul e fiert bine.
Se serveste cu kaimak dar eu nu am avut,asa ca l-am servit cu nuci si alune de padure.
Delicios si simplu!
Multumesc Ana pentru reteta! :)
Pofta buna!
Ana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu