Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca
miercuri, 31 august 2011
{ Ghiveci sarbesc }
O mancare de legume, foarte buna, a carei reteta am gasit-o in Libertatea pentru femei ( cea cu cartea aparuta luni).
Ca ingrediente reteta presupune:
-4 dovlecei ( eu am pus doar 2);
-6 cartofi ( eu am pus 3);
-cateva rosii;
-o capatana de usturoi;
-o legatura de patrunjel;
-ulei de masline, sare si piper.
Mai intai dam prin presa usturoiul si apoi il punem in tigaie cu un pic de ulei de masline si il perpelim putin, nu mult caci se ard.
Cartofii si dovleceii se taie cuburi si se pun intr-o cratita si se lasa sa se gateasca "in suc propriu" spune reteta, dar cum acestia taiati de mine nu prea aveau suc propriu, nu stiu de ce, le-am pus o lingura de ulei...
Separat se oparesc rosiile in apa clocotita si apoi se decojesc.
La final se pun in cratita, pe langa cartofi si dovlecei, rosiile si usturoiul, dam cratita la cuptor pentru 1 ora ( depinde de cuptorul fiecaruia) dupa ce asezonam mancarea.
La jumatatea timpului se adauga si o parte din legatura de patrunjel- tocat, iar restul de patrunjel se adauga in momentul servirii ghiveciului.
Pofta buna!
Ana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Yummy!! ce bun e pe o vreme ca asta ;) Mi-ai adus aminte ca am niste borcane identice cu ale tale.. numai ca nu-mi amintesc unde le-am ascuns ;)) Buna papica! pupici
RăspundețiȘtergereImi place tare mult reteta asta deci o salvez si o voi face in curand,poate chiar maine.Multumesc de reteta,te-am pupat si-ti doresc o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergeremultumesc, Anto :) pupici
RăspundețiȘtergerePEtro,ma bucur ca iti place si ca o vei face, pupici
RăspundețiȘtergere