Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca
sâmbătă, 25 iunie 2011
Inghetata de cirese
Desi inca mai sunt zile de post,astazi va prezint o inghetata delicioasa, parca cea mai buna pe care am pregatit-o pana acum si foarte usor de facut,cu ingrediente foarte putine.
Inghetata de cirese cu iaurt, un soi de frozen yougurt :D
Ingredientele:
-o cutie mare ( dar nu galeata) de iaurt Covalact Cedra de oaie si bivolita;
-o jumatate de kg de cirese;
-o ceasca de indulcitor;
-un strop de zeama de lamaie.
Cum se face:
Mai intai spalam ciresele,apoi le curatam de codite si samburi.
Apoi pasam cu mixerul vertical, impreuna cu indulcitorul fructele, dupa care adaugam si iaurtul.
Inainte de a pune toata compozitia in masina de inghetata adaugam si stropul de zeama de lamaie.
Dupa care totul merge in masina de inghetata pentru 30 de min( in cazul masinii mele)
[ Daca nu ai masina de inghetata, pune compozitia intr-o cutie din plastic cu capac in congelator si scoate-o pentru a o amesteca bine( ca sa nu faca ace de gheata) din doua in doua ore de 3 ori.]
Poti sa te servesti deja cu inghetata imediat ce programul masinii s-a incheiat,sau daca vrei sa aiba aspectul acela de cupa, mai las-o in congelator vreo doua ore :D
E asa de buna,ca parca tot ti-ai mai pune o lingura, inca una...
Evident ca merge si doar sorbet, adica fara nici un strop de iaurt, eu am pregatit-o si asa dar nu am mai avut timp de pozat,caci au navalit musafirii :))
Cand o scoateti din frigider pentru servire,acordati-i zece minute sa se mai obisnuiasca putin cu atmosfera,nu va repeziti ca mine imediat la lingurit si cuparit :D
Decorati-o cu menta proaspata!
As dori sa particip cu aceasta reteta la concursul Cea mai buna inghetata organizat de Leila si Lory
De asemenea particip si cu aceasta reteta, alaturi de multifrutti limonada la Provocarea lunii iunie, la care am fost invitata de o foarte talentata doamna, Antonina! Multumesc frumos,draga Antonina!
Pofta buna!
Ana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Wau ce reteta grozava. si eu am vrut sa fac alaltaieri dar am abandonat ideea, ca nu aveam in casa nici smantana si nici frisca, cum scria in mai toate retetele. iaurt as fi avut, dar nu m-a dus capul la improvizatii.
RăspundețiȘtergereimi place reteta ta. poate o incercam si noi azi.
sa ai pofta mare!
ma bucur,draga mea ca te tenteaza sa o incerci,si poti sa pui orice iaurtl,evident,eu din acela aveam in casa caci voiam sa fac tatiki dar a mers la inghe' Sper sa va placa, pupici :*
RăspundețiȘtergerece culoare minunata!! o inghetata plina de arome !! imi place taaare mult..
RăspundețiȘtergeresi mie imi place mult si culoarea si inghetata! :) Multumesc frumos, Antonina!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, pot sa ma servesc? :)
RăspundețiȘtergereda,da,da cu mare drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos :)
Ana multumesc frumos pentru participare.. !! cum zieam o inghetata aromata de vara.. plina de viata! pupici
RăspundețiȘtergereSi eu iti multumesc, draga mea :) Pupici
RăspundețiȘtergereSi eu vreau o cupa!! Minunata culoarea si decorul la fel ;-) pupici
RăspundețiȘtergereCu multa placere, Liana draga! Multumesc frumos, pupici :*
RăspundețiȘtergereminunata reteta!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos,draga mea :)
RăspundețiȘtergere