Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca
duminică, 20 martie 2011
UN SOI DE GÜLLAÇ, DELICIUL SULTANILOR
Ii spun un soi, pentru ca atatea schimbari am facut incat nu sunt sigura ca mai pot numi aceasta prajitura GÜLLAÇ
Totul a pornit de la niste foi de orez pe care inca le mai aveam prin frigider, si de la faptul ca nu aveam bani sa cumpar legumele care imi trebuiau pentru a pregati niste rulouri vegetariene.
Bun, si totusi nu se punea problema sa le arunc, si tot bajbaind pe bloguri, am gasit aici ceva ce m-a tentat.
Reteta originala o puteti vedea accesand linkul de mai sus, acum o sa va povestesc despre ceea ce am facut eu:
Pai,intr-o tava de yena, am pus rand pe rand foile de orez, turnand peste ele si intre ele un sirop din diamant, apa si apa de trandafiri .
La mijloc am pus nuci caramelizate cu stafide, am lasat-o in frigider pana astazi dimineata, iar azi am ornat cu un creion dr Oetker "fata" prajiturii iar apoi am presarat fistic prajit.
Rezultatul: o prajiturica racoritoare, parfumata, suava:
O duminica placuta, in continuare!
Ana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ana, arata excelent! Pai, mai am si eu niste foi de orez si o sa incerc varianta ta, de post, la acest dulce. Niste apa de trandafiri am pentru o aroma speciala si cred ca mai am si jumatate de rodie, asa ca poate fac pentru maine. O duminica placuta in continuare!
RăspundețiȘtergereMultumesc, doamna! Sper sa va placa, noua ne-a placut teribil :) Sa aveti o saptamana frumoasa! Eu nu am avut bani nici de rodie, caci salariile trebuia sa le luam din 10 si inca nu avem nici o speranta, astept pensia mamei...
RăspundețiȘtergere