Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

sâmbătă, 12 martie 2011

Sa ajutam!

Am primit pe facebook rugamintea de a posta pe blogul meu cazul unei mame care trebuie si poate sa se faca bine!
Iata despre ce este vorba:

Ecaterina Mărieş este una din persoanele acelea rare, căreia, atunci când faci cunoştinţă, nu-i poţi uita numele. Şi asta pentru că te priveşte direct în ochi, zâmbind cald şi sincer. Ai sentimentul că o cunoşti de mult şi certitudinea că-ţi va fi o bună prietenă. Timpul petrecut alături de ea mi-a dovedit că acest lucru este absolut real.[...]

În ziua în care aniversau 14 ani de la căsătoria religioasă, pe 22 februarie a.c., Cati a primit o veste sumbră: că are meningiom de baza de craniu sfenoidal stâng, o tumoare cerebrală digitiformă, la nivelul lobului temporal stâng. Forma tumorii, bine precizată, indică faptul că e benignă, dar masa voluminoasă mare 52/48/47 presupune riscul crescut al unei crize comiţiale.

cititi tot articolul AICI

Evident, şocul a fost puternic, pentru familie, ca şi pentru prieteni. Au căutat mai întâi să verifice diagnosticul la unii dintre cei mai buni neurochirurgi din Bucureşti, dar şi din Statele Unite, toţi confirmându-l şi oferind ca soluţie extirparea de urgenţă a tumorii. În ciuda stării de tulburare şi grijă, doctorii cred că o asemenea operaţie are mari şanse de reuşită. Este complicat că tumoarea e aşezată cumva pe carotidă, ceea ce va împiedica extirparea ei totală şi va necesita, evident, radioterapia postoperatorie.

Problema cea mai importantă acum este lipsa banilor pentru a se putea efectua această intervenţie. Operaţia se poate efectua în ţară, la un spital specializat din Bucureşti, care să aibă aparatura necesară, doctori specialişti şi condiţii decente. Există o astfel de clinică, dar, fiind cu capital privat, taxa pentru o asemenea operaţie este de 10 000 de euro, bani pe care veniturile familiei Mărieş nu-i acoperă. Cati a lucrat înainte de naşterea fetiţei şi în ultimul an ca profesor-suplinitor de fizică, iar Ovidiu este kinoterapeut, dar nu are momentan un loc de muncă stabil. Economiile familiei nu sunt necesare să acopere nici măcar un sfert din costuri de aceea este nevoie urgentă de strângerea de fonduri care să permită efectuarea operaţiei în maxim două săptămâni, aşa cum recomandă doctorii.

Pericolul îl constituie iminenţa crizelor comiţiale şi a stării de comă care ar bloca orice intervenţie
Salvarea unei vieţi depinde şi de tine!
Pentru donaţii:


În lei:


RO62RNCB0083039483540001 (BANCA COMERCIALA ROMANA, sucursala OBREGIA )


RO86BRDE441SV37031554410 (BANCA ROMANA DE DEZVOLTARE, sucursala UNIREA)


RO29INGB0000999901628243 (ING, sucursala OBREGIA )

Donaţii în valută:

RO35RNCB0083039483540002 la BCR (sucursala OBREGIA) pt. USD:

pt. transfer din strainatate de valuta, in acest cont, trebuie specificat si urmatorul cod: RNCBROBU

RO08RNCB0083039483540003 la BCR (sucursala OBREGIA) pt EUR:

pt transfer din strainatate de valuta, in acest cont, trebuie specificat si urmatorul cod: RNCBROBU
Titularul de cont este, în toate situaţiile de mai sus,
MĂRIEŞ ECATERINA


*Sucursalele sunt menţionate doar pentru a fi trecute în formularul de donaţie, dacă se solicită această informaţie.

4 comentarii:

  1. Ce diagnostic cumplit... O sa preiau si eu anuntul sa-l trimit mai departe ! Sa randuiasca Dumnezeu vindecare deplina pentru acest sufletel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin! Foarte bine faci,draga mea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Astăzi e o zi mohorîtă! Dar pentru familia noastră este una foarte frumoasă! Pot să vă anunț că lumea e frumoasă, deși acum trei săptămîni n-aș fi crezut așa ceva! Am reușit să strîngem toți banii necesari pentru operația soției, iar asta s-a întîmplat într-o singură săptămînă. Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în problema noastră! Celor care ne-au donat ceva, celor care au făcut publică informația, celor care ne-au adresat un gînd bun, într-un cuvînt TUTUROR!

    Prima parte s-a rezolvat, acum urmează operația. Nu va fi ușor, dar avem mare încredere în medicul care va efectua intervenția.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa fie intr-un ceas bun! Ma bucur enorm ca ati reusit sa strangeti banii. Sa va aiba Domnul in paza Lui si in continuare, va astept sa imi mai dati o veste buna, aceea ca sotia dvs este prefect sanatoasa! Doamne ajuta si curaj, va fi bine cu voia Domnului! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...