Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

duminică, 27 martie 2011

Prajitura cu multe fructe

prajitura cu fructe

Cu multe fructe, delicioasa, dar nu de post...insa cu siguranta o prajitura de sarbatoare, noua ne-a placut enorm.

Iata ce am pus:
  • 3/4 dintr-un pachet de unt ( de 200 g);
  • 200 g smantana de frisca;
  • 400 g de faina ;
  • zeama de la 1/2 de lamaie;
  • 5 mere verzi mai micute;
  • o para;
  • 300 g mure si capsuni (congelate de la Auchan);
  • un plic de praf de copt;
  • 250 g indulcitor.

prajitura cu fructe mere, pere si mure

prajitura cu fructe mere, pere si mure

Spalam foarte bine fructele, merele si para le curatam si le taiem rondele subtiri apoi le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze;
Punem intr-un tas smantana si topim la foc foarte mic in ea untul, dam apoi la o parte de pe foc si batem ouale cu indulcitorul pana se omogenizeaza bine si apoi turnam acest amestec in smantana cu untul topit. Dupa care adaugam si faina cernuta si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.
Toata aceasta compozitie se toana intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, iar dupa ce o turnam lasam sa cada pe rand in ea rondele de mere si para si apoi si fructele decongelate.
Dam tava la cuptor, cam 50 de minute dar faceti testul  cu scobitoarea din cand in cand , caci fiecare cuptor este diferit. Deasupra se mai presara, dupa gust, indulcitor :))

prajitura cu fructe mere, pere si mure

prajitura cu fructe

Nu exagerez, este o nebunie de prajitura!!!
Evident, daca doriti puteti sa o serviti cu inghetata, eu nu am mai reusit sa fac poza si la feliile cu inghetata :))

prajitura cu fructe

Ma gandesc sa o mai fac o data de Paste, in loc de pasca, pe care nu stiu sa o pregatesc :))

prajitura cu fructe

Ce deliciu... ( sursa de inspiratie a fost Ana - Easy Peasy)
O dupa-amiaza frumoasa!

Ana

Later edit
Blogul unei doamne dragi mie implineste astazi 2 ani,si cum inca nu pot sa las comentarii pe mai multe bloguri inclusiv  pe al dnei Carmen vreau sa ii urez aici: La multi ani si cat mai multe retete delicioase, draga doamna Carmen! Imvratisari :*

8 comentarii:

  1. :) am savurato cu o privire foarte pofticioasa, o sa o incercam si noi dupa paste

    RăspundețiȘtergere
  2. (3/4 dintr-un pachet de unt ( de 200 g);
    200 g smantana de frisca;) nu pofi inlocuite cu produse de post? :) margarina unirea, smantana si frisca vegetala :):)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorin, grozave idei mi-ai dat, am sa fac asa cu margarina si smanatana de post de Florii,multumesc de idei :)
    Grozav!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super prajitura. Trebuie sa o incerc si eu :D Cat despre pasca, la noi in familie se obisnuieste varianta fara aluat... Adica, numai branza si stafide. In acest caz, se pregateste foarte usor :).

    RăspundețiȘtergere
  5. sper sa iti placa, de fapt cred ca nu are cum, o sa iti iasa si mai bine :)
    Cat despre pasca de la tine din fam, m-ar interesa si pe mine reteta, daca vrei :) pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ana, te rog spune-mi cate oua se adauga?
    Cristina

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...