Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca
vineri, 6 august 2010
Ton la grill cu pasta de unt
Care poate deveni tocmai bun intr-o zi de dezlegare la peste din post,daca elimini untul,bineinteles!
Reteta mea este pregatita cu cateva zile inaintea postului, motiv pentru care se regaseste pasta de unt.
Nu stiu daca voua va place tonul la gratar,insa noua,da. Partea proasta este ca nu ni-l permitem asa de des cum ar trebui,tinand cont ca e dietetic, si nici nu e chiar asa de scump- 15 lei/ doua bucati [in forma de inima] de ton congelat.
Oricum tonul si congelat si la conserva este singurul peste despre care pot spune, fara dubiu, ca imi place, altor tipuri de pesti la fac loc in farfurie doar pentru ca pestele ingrasa mai putin decat carnea de vita sau de pui.
Reteta pe care v-o propun astazi este: Ton la grill cu pasta de unt.
Daca pasta de unt se inlocuie cu zeama de lamaie, piper si,eventual ceapa verde tocata marunt + patrunjel, devine numa' buna pentru zilele de dezlegare la peste. din posturi.
Tonul se decongeleaza,se curata, se spala bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune pe gratar.
Pasta de unt presupune: doua linguri de unt, sare, piper, ceapa verde si zeama de lamaie, care dupa ce se amesteca bine se arunca peste pestele cald. ( este si mai buna cu chives in loc de ceapa, insa eu nu a am gasit cand am pregatit tonul)
Cam asta este!
Ana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Am asa o simpatie ...nu e gresit...am o stare de lesinare pentru mujdeiul de usturoi. Poza cu pestele tau ma face sa salivez si ...ce mai...imi vine sa merg la bucatarie sa fac un mujdei. Stii ce? Astazi am sa maninc peste...sigur!!!
RăspundețiȘtergerePai este si bun si sanatos! Si de fapt ,ma refer la ambele: si la mujdei si la peste.
RăspundețiȘtergereMasa binecuvantata! :)