Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

miercuri, 4 august 2010

Dovlecei/ zuchini "my way"

Sincer, nu imi plac mai deloc dovleceii. Si mai sunt cateva legume pe care le mananc doar pentru ca " au si ele rolul lor".

Reteta aceasta am pregatit-o in urma cu aproape doua saptamani, dar stiti ca nu mi-a ars de nici o postare o vreme...Pentru cei care tin postul pregatirea ei ( in caz ca starneste ceva interes) va trebui amanata pentru ca ea contine branza.
Intai am fost prin Kaufland si mi-am procurat cele necesare:

detoate



Aveam in casa un calup de branza Talia, deci nu am pus mozaarella din imagine ( si, evident nu am pus nici tot ce e in imagini...)

Am pus intr-un vas de lut, in straturi ( ronduri) felii de tuchini, branza Talia ( colesterol free) si felii de rosie, am asezonat cu sare si piper ( vasul a fost uns cu putin ulei -Bunica am pus eu) si branza rasa  ( tot Talia) si felii mici de kapia.




gatiti in stilul meu


si apoi am dat vasul la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora ( depinde de cuptor).

dovlecei gratinati


Noi am servit alaturi de salata de avocado si chiftele (pentru ca  nu era zi de post).

dovlecei cu salata si chiftele

dovlecei cu salata si chiftele


O zi fara cod galben de canicula sa avem!

Ana

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...