Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă – Arsenie Boca

joi, 10 iunie 2010

Mazarea noua

Ma uitam la ea prin piete,sau in fata blocului ( avem o vecina care toata vara asta face , vinde zarzavaturi, legume si fructe) si imi spuneam: e clar,anul acesta ramanem fara.. caci deh, pana la salariu mai avem ceva zile de asteptat .
Insa ieri mama a reusit sa cumpere 5 kg.
Pe care le-a congelat; au iesit 8 pungi, 4 pentru salate si 4 pentru mancare/sote.
Metoda noastra este cea mai simpla, si am facut acest post in ideea ca poate vreuna dintre cititoarele mele are alta varianta/ reteta.
Cum am facut noi? Am curatat-o din vrej, am pus-o in pungi de unica folosinta si am trantit-o in congelator :D
So, voi cum faceti?

 @Jurnalul Anei
Ana

8 comentarii:

  1. noi tot asa trantim legumele...si fasolea,si pastaile....cand le folosesc parca sunt culese atunci...

    RăspundețiȘtergere
  2. da,da asa e :) Multumesc frumos si bine ai venit la mine pe blog ! Credeam ca exista si ceva mai ...procesat,dar daca asa congeleaza toata lumea e ok :) Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, eu fac altfel! Eu pun apa la infierbantat si separat un vas cu apa rece, in care plutesc multe cuburi de gheata. Cand fierbe apa, opresc focul, scufund pentru 2-3 minute mazarea si apoi o pescuiesc repede si o pun in vasul cu gheata. O las 5 minute, scurg totul bine si pun in pungi la conbgelat. Cand scot sa folosesc, o pun asa in salate, iar in mancare sau supe la sfarsit. Este foarte buna si ramane de un verde frumos, de zici ca e artificiala!
    Ana, te invit la o leapsa interesanta, ca sa mai schimbam idei.

    RăspundețiȘtergere
  4. La lenea mea :)) , pare cam cmplicat,dar o sa notez si reteta aceasta :) Multumesc frumos!
    Am sa vin sa vad de leapsa :)multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana la fel fac si eu,dar am o mentiune:niciodata nu pun asa fasolea verde!o fac ca si Elena!
    Mazarea e grazava asa dar fasolea verde BA !
    Poate te prind azi pe mess - am sa-ti dau eu niste explicatii!
    Te pup si zile cu rabdare si spor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai, mai fac si eu ca tine, cand nu am timp si cand am prea multa. Dar o etichetez separat. Asa, "oparita", o pun direct in salate si este foarte buna si aspectuoasa. Cealalta o pot pune in orice mancare unde suporta tratare termica. Una nu o exclude pe alta, mai ales cand nu ai timp de asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mariana draga,eu nu am mai pus in ultimiii 2 ani fasole deloc la congelat. Multumesc de comentariu :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am inteles ,doamna Elena, multumesc frumos de ajutor :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...