Sincera sa fiu, nu sunt fan capere,insa in reteta aceasta mi-au placut intotdeauna. De post si foarte gustosi, dar "merg" foarte bine si ca garnitura la friptura de vita sau de pui,in zilele de dulce.(desi pentru unii combinatia ar parea bomba calorica...o data la nu stiu cat timp ,merge!)
Ingrediente:
- un kg de cartofi;
- cateva masline negre;
- cateva capere ( cam 2 linguri);
- cateva fire de rozmarin;
- cimbru uscat;
- 4-5 linguri de ulei de masline;
- o lingura de otet din mere;
- sare.
MDP.
1. se fierb cartofii in apa cu sare;
2.intre timp, amestecam uleiul cu cimbrul si rozmarinul;
3. dupa ce am fiert cartofii,ii taiem in sferturi si ii punem scursi bine de apa intr-un vas de plastic;
4. peste cartofi turnam maslinele,caperele si aproape toata compozitia din ulei cu condimente si amestecam bine;
5. luam o tava de cuptor si o tapetam cu hartie de copt;
6. in tava turnam cartofii cu capere si restul ingredientelor amestecate, si restul de ulei ( cam o lingura- 2- daca aveti spray ca sa ii stropiti e si mai bine) si dam tava la cuptor cam pentru 30-40 de minute.
O delicioasa mancare de post,credeti-ma! Se mananca foarte putini la masa pentru ca sunt foarte satiosi!
Pofta buna!
PS. Daca doriti sa vedeti cateva fotografii de la Manastirea Casin dati click aici
Ana
Ultima poza m-a facut sa poftesc si eu o portie din cartofiorii tai... yamiii...
RăspundețiȘtergereMmm!! Ce plat semble fort sympathique:)xxx
RăspundețiȘtergereMultumesc Daniela, cuvintele tale ma incanta! Sunt un adevarat compliment venind din partea ta, o gospodina desavarsita! Pupici :*
RăspundețiȘtergereMerci beaucaoup, ma cherie, Lexibule! Je vous embrasse :XXX
RăspundețiȘtergere